Spania a fost săptămâna aceasta prima ţară din Europa occidentală care a depăşit pragul de jumătate de milion de cazuri de coronavirus.

Numărul total al celor infectaţi a ajuns la 566.326 de la începutul pandemiei, cu 29.747 de morţi, arată cel mai recent bilanț.

Citeste si: Patru români, morți pe o autostradă din Germania. Microbuzul lor, strivit de două TIR-uri românești!

Autoritățile de la Madrid au transmis că s-au înregistrat 12.183 de cazuri în ultimele 24 de ore faţă de joi, "cel mai mare număr de cazuri pozitive de la începutul pandemiei", potrivit cotidianului spaniol El Pais.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Miliardarul Ioan Niculaie îi cere banii înapoi fostei logodnice. Alexandra Copilu: Nu i-am cerut bani pentru lucruri care nu erau adevărate

Comunităţile care au înregistrat cele mai multe cazuri sunt Madrid şi Catalonia. În toată lumea, s-au raportat până azi peste 28 de milioane de cazuri şi mai mult de 910.000 decese.

Citeste si: Al doilea val de coronavirus? Ce țări din Europa sunt lovite brusc de "taifunul" Covid-19

Situație tot mai gravă în Franța

Ministerul Sănătăţii din Franţa a raportat joi seară aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mai precis 9.843, cea mai mare creştere consemnată într-un interval de 24 de ore de la debutul pandemiei, transmit AFP și BBC citate de Agerpres.

Precedenta creştere record, de circa 7.500 de cazuri noi de infectare, se înregistrase la sfârşitul lunii martie, dar dintr-un număr mai mic de teste.

Guvernul francez urmează să ia în discuţie vineri noi măsuri de limitare a răspândirii virusului, după ce Consiliul ştiinţific care îl consiliază i-a cerut să acţioneze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si