O întrebare cu răspunsul încă în suspans este: cât de puternică este revenirea coronavirusului și dacă se compară cu numărul infecțiilor observate în primăvară?

Unele țări- cum ar fi Albania, Bulgaria, Republica Cehă, Muntenegru, Macedonia de Nord- înregistrează un număr mai mare de cazuri de coronavirus în august decât la începutul anului, arată Euronews. Situația e valabilă și pentru România, unde ministrul Sănătății vorbea de "a doua cocoașă a primului val".

Citeste si: "Am dovada că a fost creat în laborator". Virusologul chinez, fugit într-un loc secret, aruncă bomba despre coronavirus

Belgia, Italia și Marea Britanie- unele dintre țările cele mai afectate ale Europei- înregistrează o reapariție a cazurilor de COVID-19, dar care nu se compară cu valul pandemic din martie și aprilie.

Citeste si: "Kim Jong-un şi-a decapitat unchiul şi i-a expus trupul pe scări". Dezvăluire neverosimilă făcută de Trump

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dintre cele trei, cifrele din Marea Britanie par a fi cele mai îngrijorătoare, consemnează sursa citată. Pe 10 septembrie a înregistrat 2919 cazuri.

Ungaria: Număr record de infecții

Autoritățile ungare au raportat vineri, 11 septembrie, 718 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare număr înregistrat în țara vecină de la izbucnirea pandemiei, relatează Reuters.

Numărul total contagierilor cu coronavirusul în Ungaria a ajuns la 10.909 de cazuri, 631 de persoane pierzându-și viața din cauza COVID-19. Premierul ungar Viktor Orban a declarat că autoritățile nu vor închide școlile, în pofida creșterii numărului de noi cazuri, ci că vor urmări să protejeze persoanele vulnerabile precum vârstnicii.

Citeste si: Un candidat la alegerile locale din Dolj a murit în timpul unui discurs. El se afla în campanie electorală

Marea Britanie: Coronavirusul se răspândește "exponențial", pentru prima dată după martie

Coronavirusul se răspândește rapid din nou în Marea Britanie, pentru prima dată exponențial din martie, provocând noi restricții în Birmingham, al doilea oraș ca mărime al țării, scrie vineri Bloomberg.

Cifrele guvernamentale plasează așa-numita rată „R”- numărul de reproducere care arată cât de repede se înmulțește virusul- între 1,0 și 1,2, determinat de o creștere a cazurilor în rândul tinerilor. Virusul se răspândește exponențial atunci când R este peste 1, arată sursa citată.

Citeste si: Rusoaica Galina Fedorova, fost model Playboy, găsită fără viață pe o plajă din Sardinia, lângă o bază NATO

Coronavirus 11 septembrie: România depăşeşte pragul de 100.000 de cazuri

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.391 de cazuri noi de  persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până vineri, 11 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 101.075

de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Minori la volan, urmărire ca-n filme! Poliția a fost imediat pe urmele lor

Franța: Cifre record de infectări în valul doi

Ministerul Sănătăţii din Franţa a raportat joi seară aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mai precis 9.843, cea mai mare creştere consemnată într-un interval de 24 de ore de la debutul epidemiei.

Precedenta creştere record, de circa 7.500 de cazuri noi de infectare, se înregistrase la sfârşitul lunii martie, dar dintr-un număr mai mic de teste.

Guvernul francez urma să ia în discuţie vineri noi măsuri de limitare a răspândirii virusului, după ce Consiliul ştiinţific care îl consiliază i-a cerut să acţioneze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si