Close sidebar
Close sidebar

Când se redeschid restaurantele? Anunț de ultimă oră

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la finalul ședinței de Guvern, că de săptămâna aceasta încep discuțiile pentru redeschiderea restaurantelor.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nelu Tătaru a spus că speră ca acest lucru să se întâmple „cât mai repede”, dar măsurile de relaxare țin de respectarea regulilor sanitare recomandate de autorități.

„Orice măsură se ia în context epidemiologic. Aveam în calcul de la 1 iulie redeschiderea restaurantelor, dar contextul ne-a făcut să amânăm decizia. De joi discutăm într-un grup de lucru pentru a cădea de acord asupra unor reguli. O parte din parteneri respectă mai puțin regulile. Odată cu stabilirea regulilor mai este și respectarea regulilor. Dacă vom avea o concluzie a grupului tehnic de lucru, vom aborda și momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede”, a declarat Nelu Tătaru.

550 de pacienți au fost externați

Ministrul Sănătății a vorbit și despre proiectul de lege privind carantina și izolarea, după decizia CCR.

Proiectul va merge în regim de urgență la Parlament, a spus Nelu Tătaru.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul despre amenzi. Ce se schimbă după legea adoptată azi de Guvern

Citeste si: Reguli stricte pentru redeschiderea restaurantelor în interior

„Proiectul de act normativ a fost adoptat în ședința de Guvern. Este necesar pentru a putea gestiona și controla pandemia prin care trecem. Dacă este să facem o evaluare de ieri până azi, deși azi avem 250 de cazuri noi, avem o diferență de număr de pacienți din spitale de 550. Deci avem 550 de pacienți mai puțini internați în spitale.

Acest proiect de lege a fost aprobat în ședința de Guvern, va fi trimis în regim de urgență în Parlament.

Sper ca interesul național să nu lase loc de interpretare politică”, a declarat Nelu Tătaru.

Decizia CCR

În 25 iunie CCR a declarat neconstituțională starea de carantină și internarea obligatorie.

În motivarea deciziei, CCR consideră că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI