Regele Charles a reacționat rapid după tentativa de asasinat a lui Donald Trump din timpul reuniunii electorale, care a avut loc în cursul zilei de sâmbătă. Suveranul britanic i-a transmis un mesaj duminică prin intermediul Ambasadei Marii Britanii la Washington, însă care al cărui conținut nu a fost dezvăluit publicului. Sursele BBC confirmă că mesajul ar fi în acord cu cel transmis de prim-ministrul britanic Sir Keir Starmer, care și-a arătat profundele sentimente de regret și groază cu privire la cele întâmplate. 

În timpul conversației telefonice dintre Sir Keir Starmer și Donald Trump, purtată duminică după-amiază, prim-ministrul britanic a transmis condoleanțe victimelor atentatului, iar celor răniți însănătoșire grabnică, conform aceleiași surse. 

Citește și: Bărbat împușcat mortal de un polițist, la Săcele. Agentul a acționat pentru a-și apăra colegul jandarm

Donald Trump, reacții după tentativa de asasinat

Prima reacție a lui Donald Trump a venit la scurtă vreme după tentativa de asasinat, în care a mulțumit Serviciului Secret al Statelor Unite și tuturor forțelor de ordine care au reacționat cu rapiditate în fața situației fără precedent care a avut loc în timpul mitingului din Pennsylvania, în cursul zilei de sâmbătă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată seiful cât o clădire cu șase etaje unde bogații lumii își țin rezervele de aur: „Avem nevoie de mai multe”- antena3.ro

„Doresc să mulțumesc Serviciului Secret al Statelor Unite și tuturor forțelor de ordine pentru reacția lor rapidă la împușcăturile care au avut loc în Butler, Pennsylvania. Cel mai important, doresc să transmit condoleanțe familiei persoanei de la miting care a fost ucisă, precum și familiei altei persoane care a fost grav rănită. Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în țara noastră. Deocamdată nu se știe nimic despre atacator, care este acum mort.

Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Am știut imediat că ceva nu este în regulă, pentru că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea. A avut loc o sângerare abundentă, așa că mi-am dat seama atunci ce se întâmpla. DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE AMERICA!”, a scris Donald Trump pe platforma X.

În al doilea mesaj postat de Donald Trump în mediul online, acesta a ținut să precizeze că se roagă pentru cetățenii americani răniți, exprimându-și părerile de rău cu privire la decesul bărbatului împușcat în timpul focului de armă. 

„În acest moment, este mai important ca niciodată să fim uniți și să ne arătăm adevăratul caracter ca americani, rămânând puternici și hotărați. Vom păstra în inimă amintirea cetățeanului care a fost ucis într-un mod atât de groaznic”, a scris Donald Trump în mesajul postat pe Truth Social.

Citeste si: Anamaria Prodan, căsătorită de două ori cu același inel, cumpărat de ea. “Inelul meu pe care eu astăzi îl port cu mândrie, nu mi l-a dat nimeni, e al meu.”- kfetele.ro

Citeste si: Jacob Lee revine în România! Artistul australian va face show la București și Cluj-Napoca în noiembrie- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini din satelit. Construcția misterioasă apărută lângă podul Kerci din Crimeea- antena3.ro

Citește și: Ce a făcut Donald Trump pe scenă, imediat după ce a fost împușcat! Schimb de replici cu agenții de la Secret Service: Să mergem!/ Lăsați-mă să-i iau!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si