Concurenta de la Miss Africa de Sud se află în centrul unui scandal privind adevărata ei naționalitate după ce presa sud-africană a scris că mama tinerei a "furat identitatea" unei necunoscute, pe când Adetshina era copil.

Citește și: Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, premiate cu bani de la Guvern, după scandalul medaliilor de la JO Paris! Marcel Ciolacu a făcut anunțul neașteptat: „Decizie importantă”

Frumoasa Chidimmei Adetshina a anunțat că s-a retras din competiție, spunând că a luat decizia pentru siguranța și bunăstarea ei și a familiei sale.

Scandalul unui "furt de identitate" în Africa de Sud

Anunțul tinerei pe Instagram a venit la o zi după ce o investigație preliminară a departamentului de interne a constatat că mama ei ar fi comis „furt de identitate” pentru a deveni cetățean sud-african.

Tânăra de 23 de ani Chidimmei Adetshina este studentă la drept și s-a născut în Soweto, o localitate de lângă Johannesburg.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Concurenta a precizat că a crescut în Cape Town, tatăl ei fiind nigerian, iar mama ei sud-africană de origine mozambicană.

Timp de câteva săptămâni, naționalitatea ei a fost în centrul unei furtuni pe rețelele de socializare, mulți sud-africani punând la îndoială că este corect să participe la concursul de Miss.

Pe măsură ce conflictul a escaladat, organizatorii concursului Miss Africa de Sud au cerut departamentului de Interne al țării să efectueze o anchetă înainte de evenimentul de sâmbătă.

Într-o declarație de miercuri, oficialii sus-africani au declarat că au constatat că identitatea unei femei „nevinovate” din Africa de Sud „s-ar putea să fi fost furată” de mama lui Adeshina.

Cu toate acestea, se precizează în comunicatul oficial, Adeshina „nu ar fi putut participa la presupusele acțiuni ilegale ale mamei sale, deoarece era un copil la acea vreme”.

Autoritățile au adăugat că efectuează investigații suplimentare în scopul introducerii de acuzații penale împotriva mamei concurentei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si