Pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta pe populație atât fizic, cât și psihic. Milioane de oameni și-au pierdut viața. De asemenea, economia a suferit modificări foarte mari.

În urmă cu 3 ani, în România a fost declarată Starea de Urgență din cauza pandemiei de COVID-19

Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei

Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei

[Sursa foto: PixaBay]

Acum trei ani, un eveniment avea să schimbe viața unei lumi. Atunci când a început, nimeni nu a crezut că va fi un fenomen care se va duce atât de departe.

În doar câteva săptămâni, unii oameni și-au pierdut viața, iar alții începeau să se îmbolnăvească, pe rând. Alte persoane au refuzat să creadă tot ce se întâmplă.

În urma infectării, 6,7 milioane de oameni și-au pierdut viața.  

La nici un an de la producerea acestui fenomen, primii oameni care s-au vaccinat au fost în Marea Britanie, SUA și Uniunea Europeană. Vaccinul a fost o combinație între imunitatea realizată în urma campaniilor de vaccinare și cea dată de îmbolnăvire, care au creat rezistență în fața virusului COVID-19. În prezent, încă există persoane care se infectează, dar pericolul nu mai este atât de mare.

Ce măsuri au fost luate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19

Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei

Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, în urmă cu trei ani, a fost impus certificatul verde. Pentru a fi obținut, era necesară vaccinarea.  În magazinele esențiale, precum alimentare sau farmacii, accesul era permis și celor nevaccinați, doar dacă nu se aflau în interiorul unui centru comercial mare. 

În cazul copiilor cu vârsta sub cea de la care era autorizată vaccinare, aceștia puteau intra în zonele în care se impunea obligativitatea certificatului verde, doar dacă erau însoțiți de adulți vaccinați.

Mai mult de atât, a fost impusă purtarea măștii de protecție. Aceasta trebuia să fie purtată în toate spațiile, indiferent dacă erau închise sau deschise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Pentru prevenirea virusului Covid-19, s-a impus și o carantină de noapte, între orele 22:00 și 5:00.

Circulația persoanelor nevaccinate și netrecute prin boală, în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00, a fost interzisă cu anumite excepţii (deplasare la/de la locul de muncă, urgențe medicale etc.). De asemenea, era necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cei care circulau după ora 22:00 trebuiau să prezinte certificatul verde (pe hârtie sau format electronic). 

Barurile, cluburile și discotecile au fost închise. Evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), concertele şi spectacolele cu public, precum și accesul spectatorilor la competiţiile sportive, au fost închise.

Activitatea restaurantelor, cafenelelor, în interiorul clădirilor şi la terase a fost permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Cinematografele, sălile de fitness sau locurile de joacă au rămas deschise pentru cei cu certificat verde la 30% din capacitate.

Citește și: Numărul cazurilor de pneumonie în creștere, în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si