Renovarea băii este la îndemâna majorității proprietarilor de case, dar este foarte important să știi cum să o faci. Informațiile necesare pot fi găsite în multe locuri diferite. Pentru a te ajuta să faci cele mai bune alegeri și pentru a ne asigura că proiectul tău iese perfect, am pus la punct acest ghid pas cu pas.
Author: Razvan Ilie luni 05 octombrie 2020 , 12:41
În această etapă, încercați să vă gândiți la tot ce aveți nevoie și la tot ce poate merge prost. La fel ca în orice fel de proiect de construcție, planificarea este vitală pentru un rezultat de succes. Sarcinile de finalizat în faza de pregătire includ pentru început alegerea unui design pentru renovare; acest design va conduce toate celelalte considerente pe măsură ce mergi mai departe.
Mai departe va trebui să vă gândiți la pregătirea unui buget și includerea tuturor acțiunilor care se încadrează în el. Asigurarea unei marje de 10% -15% peste costurile totale pentru orice cheltuieli neașteptate, sau mai mult dacă baia este mai veche, va fi utilă. Printre alte activități se numără si costurile de cercetare, căutarea ofertelor speciale și selectarea materialelor. Găsirea unui faianțar ce se poate ocupa de montaj faianta va fi absolut esențială pentru o lucrare de durată.
Pregătirea
V-ați săturat să faceți pregătirea? Ei bine, este nevoie de și mai multă pregătire înainte de a începe. Pentru a vă asigura că aveți o renovare reușită, pregătiți totul înainte de a începe. Baia are este expusă la umezeală în mod constant, atât în aer umed, cât și apă vărsată pe podea. Rețineți întotdeauna acest lucru atunci când cumpărați articole pentru baie și luați în considerare pardoseala impermeabilă și faianța care rezistă la umiditate.
Achiziționați toate materialele necesare (inclusiv corpuri de iluminat, opțiuni de pardoseală pentru baie, tratamente de perete). Asigurându-vă că achiziționați toate materialele necesare înainte de a începe, vă asigurați că nu întârziați în procesul de renovare. Pentru montajul obiectelor sanitare, va trebui de asemenea să căutați un instalator sanitar. Acesta este cea mai bună alegere, cu excepția cazului în care aveți experiență în îndelungată în domeniul renovărilor precum și timp la dispoziție.
Renovările instalațiilor electrice necesită la rândul lor specialiști cu experiență în domeniu.
Demolarea
Sunteți gata să începeți demolarea și noua baie vă așteaptă. În primul rând, trebuie să scăpați de tot ce e vechi în procesul de demolare. În această etapă, eliminați tot ce nu vă trebuie. Purtați îmbrăcăminte de protecție personală pentru siguranță. Folosiți măști, mănuși și alte haine necesare pentru a fi în siguranță.
Asigurați-vă că puteți elimina fizic articolele fără răni. Îndepărtați corpurile de iluminat, capetele de duș, bateriile. Opriți apa în casă sau baie dacă există o un robinet disponibil în acest sens.
Renovare
În această etapă veți face totul și un specialist în renovări va începe să vă transforme baia. Aceasta este etapa în care aveți nevoie de servicii profesionale de montaj gresie, montaj faianță sau de servicii sanitare sau electrice.
Opțiunile de încălzire radiantă pot fi o opțiune modernă în baia renovată, dar trebuie să știți de la bun început dacă le vreți sau nu. Asigurați-vă că puneți o membrană rezistentă la umiditate între șapă și opțiunea de pardoseală selectată.
O regulă generală bună este să aveți un sistem de ventilație care este evaluat pentru volumul total al al băii. Amintiți-vă că un ventilator zgomotos transformă baia într-un loc foarte zgomotos de unde rezultă faptul că nu vă va plăcea să folosiți acest spațiu. Testați dulapurile, toaleta, corpurile de duș pentru a vă asigura că se integrează bine în spațiu. Capetele de duș, bateriile, chiar și suporturile pentru prosoape pot fi mutate cu câțiva centimetri pentru un efect optim.
Curățenie
În faza de curățenie este, de asemenea, timpul pentru a te asigura că totul a fost făcut corect. Efectuați o curățenie foarte amănunțită a băii în sine pentru a îndepărta orice reziduu din instalație sau reziduuri de fabricație. Dacă lucrați cu profesioniști în acest domeniu, de cele mai multe ori se vor ocupa ei de tot. Testați toate corpurile de iluminat și toate sursele de iluminare și prizele pentru a vă asigura că funcționează. Îndepărtați toate materialele de construcție rămase, aranjați materialele rămase pe tipologii și decideți ce păstrați și ce aruncați.
Foarte important! Eliminați în mod corespunzător substanțele chimice toxice/ dăunătoare. Puteți de asemenea să contractați o firmă pentru a trimite toate reziduurile rămase la centrul de recilare în mod corespunzător.
Accesorii
Acum că baia este completă, materialele de construcție sunt curățate și toate lucrările sunt terminate, este timpul să vă personalizați spațiul. Orice va rămâne din bugetul alocat ar trebui folosit pentru a achiziționa prosoape noi, dozatoare de săpun, coșuri de gunoi, lavete și alte elemente de finisare.
Adesea, aceste atingeri finale pot avea un impact mai mare decât ați putea crede. Dacă aveți o baie recent renovată, cu un stil modern dar nu sunteți antet la detalii pierdeți toate avantajele pe care acestea le pot aduce.