La sfârșitul acestei luni, încep înscrierile la grădiniță, clasa zero, învățământul primar și nu numai, pentru anul următor. La clasa pregătitoare, anul acesta ca și anul trecut, copiii sunt repartizați prin tragere la sorți sau alfabetic. Părinții trebuie să știe și că evaluarea psihosomatică este anulată pentru copiii sub 6 ani care au fost la grădiniță.

Conform site-ului Edupedu.ro, cererile de înscriere la grupa pregătitoare pot fi trimise și online de către părinți, începând cu data de 29 martie 2021.

Se dă startul la înscrieri pentru grupa pregătitoare. Înscrierile au loc începând cu data de 29 martie 2021 și până pe 28 aprile 2021. În această perioadă, părinții vor completa/ depune/ transmite cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la școala la care aceștia solicită înscrierea copiilor, menționează Ministerul Educației într-un comunicat, pentru Edupedu.ro.

Citeste si: Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare 2021-2022. Au inceput inscrierile in clasa 0

Ca și anul trecut, părinții nu vor putea să aleagă învățătoarea. Toți copiii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare, fie în ordinea alfabetică a numelor copiilor, fie prin tragere la sorți. În acest mod, sunt excluse situațiile de clase în care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copiii, precum și segregarea copiilor.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului dispare pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021.

Este necesară doar recomandarea de la grădiniță.

repartizare-clasa-pregatitoare-2021
Elevi - clasa ZERO.[Sursa foto: google]

„Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Citeste si: Înscrieri clasa zero 2021: Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În situația copiilor menționați, care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar,” potrivit metodologiei publicate.

Calendar înscriere la clasa zero

10 – 11 mai 2021 – Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție;

11 – 18 mai 2021 – Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

Citeste si: Subiecte Matematică simulare Evaluarea Naţională 2021

20 mai 2021 – Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

21 mai 2021 – Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;

repartizare-clasa-pregatitoare-2021
Calendar înscriere clasa zero.[Sursa foto: Facebook]

24 mai – 31 mai 2021 – Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

4 iunie 2021 – Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale pentru clasa pregătitoare. În perioada 1 septembrie – 10 septembrie 2021 – Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit metodologiei oficiale, despre care Edupedu.ro a scris încă din stadiul de proiect, mai întâi părintele solicită grădiniței pe care a frecventat-o copilul recomandarea pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

Citeste si: OFICIAL! Calendarul evaluărilor naționale. Când vor avea loc probele pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Dosarul de înscriere în clasa pregătitoare 2021 conține următoarele documente:

Cererea de înscriere în clasa pregătitoare 2021. Click aici
Recomandarea de la grădiniță/rezultatul evaluării copilului de la CJRAE/CMBRAE
Copie a actului de identitate al părinților/părintelui
Copie a certificatului de naștere al copilului (acestea vor fi certificate „conform cu originalul” de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale)
Alte documente în funcție de starea civilă a părinților
Declarația pe propria răspundere pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2021
Avizul medicului de familie/medicului școlar că elevul este „apt de școală”
Vaccinările de la medicul de familie/copie carnet de vaccinare.

Click pentru a descărca și cererea de evaluare a copilului pentru învățământ- clasa pregătitoare.

Citeste si: Simulare Bacalaureat 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului de BAC

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si