Subiecte Matematică simulare Evaluarea Naţională 2021. Probele de examen la simulările de la Evaluarea Națională din 2021 vor avea în ultimele zile din luna martie, în timp ce afișarea rezultatelor se va face abia la mijlocul lunii aprilie. Poți vedea mai jos exemple de Subiecte la Matematică pentru simularea de Evaluare Națională.

Subiecte Matematică simulare Evaluarea Naţională 2021. Proba de matematică de la simularea de Evaluare Națională va avea loc pe data de 30 martie, indiferent de scenariul epidemiologic în care se va afla România la acel moment. 

Citeste si: Simulare Evaluarea Națională 2021. Calendarul complet al probelor pentru clasa a VIII-a

Subiecte Matematică simulare Evaluarea Naţională 2021

Au fost publicate noi modele de subiecte pentru Română şi Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a.   Testele de antrenament pentru Evaluarea Naţională 2021 se regăsesc AICI.   

Modele de subiecte pentru Evaluare Naţională 2021 se regăsesc pe   subiecte.edu.ro.

Simulare Evaluarea Națională 2021. Calendarul complet al probelor pentru clasa a VIII-a

Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2021.  Ministerul Educației a stabilit încă din ianuarie  programul examenelor de la simularea Evaluării Naționale, ținând cont de propunerea Consiliului Național al Elevilor ca simulările să aibă loc în perioada martie-aprilie.

Citeste si:  În ce condiții vor susține elevii examenele naționale, dacă mai multe localități din țară vor fi carantinate

Calendarul simulării examenului de Evaluarea Națională în 2021
29 martie 2021- simularea probei la Limba și literatura română
30 martie 2021- simularea probei la matematica
31 martie 2021- simularea probei la Limba și literatura maternă  

Examenele de la Evaluarea Naţională 2021 încep pe 22 iunie

Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2020- 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Este pentru prima dată în istoria recentă când Evaluarea Națională este programată la finalul lunii iunie, după probele scrise de la Bacalaureat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acesta este cuprins în ordinul MEC privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale în anul şcolar 2020- 2021.

Potrivit ordinului, în perioada 7- 11 iunie 2021 are loc înscrierea la examen.

Citeste si:  Stimulente financiare pentru elevii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

De pe 22 iunie 2021 încep probele scrise, rezultatele finale urmând a se face publice pe 4 iulie 2021.

22 iunie 2021- proba de Limba şi literatura română
24 iunie 2021- proba la Matematică
25 iunie 2021- proba de Limba şi literatura maternă
29 iunie 2021 (până la ora 14,00)- afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
29 iunie 2021 (orele 16,00- 19,00)- 30 iunie 2021 (orele 8,00- 12,00)- depunerea contestaţiilor
30 iunie- 4 iulie 2021- soluţionarea contestaţiilor
4 iulie 2021- afişarea rezultatelor finale
Potrivit ordinului, cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar care au rude în examen nu au acces în unităţile de învăţământ- centre de examene/ evaluare/ contestaţii pe perioada desfăşurării examenului.

În ce condiții vor susține elevii examenele naționale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a avut mai multe discuţii cu Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca examenele naţionale să poată fi organizate, inclusiv în localităţile aflate în carantină, cu prezenţa fizică, pentru a asigura relevanţa.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Dacă totuşi, în perioada examenelor naţionale, vom avea localităţi carantinate, am iniţiat deja discuţiile cu CNSU în vederea obţinerii unei derogări, unei excepţii, sigur, cu respectarea accentuată a regulilor de protecţie sanitară, dar care să permită elevilor, oricărui elev din această ţară să meargă să susţină Evaluarea naţională sau Bacalaureatul pentru că sunt examene esenţiale, determinante pentru viitorul fiecărui elev”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, în luna februarie, la un post TV.

Citeste si:  Cîmpeanu, despre ideea care le este indusă copiilor despre școală: Educația nu îmbolnăvește!

Ministrul Educației a mai fost întrebat dacă este posibil să se organizeze două sesiuni ale acestor examene, a doua pentru elevii care nu pot participa la prima din motive medicale ministrul a arătat că anul trecut "nu a ajutat cu nimic cea de-a doua sesiune”, explicând că la prima sesiune a Bacalaureatului au fost identificaţi trei elevi cu temperatura corporală ridicată, peste 37,3, şi în privinţa cărora s-a dovedit că nu sunt infectaţi.

"Nu sunt adeptul unei organizări... Dacă va fi nevoie, sigur că vom lua în considerare acest lucru, dar obiectivul pe care îl avem este să organizăm examenele naţionale la datele planificate pentru a asigura predictibilitatea, sunt cunoscute aceste date acum, cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa, şi cu o tematică adaptată specificului acestui an şcolar care a fost total atipic”, a precizat Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si