Close sidebar
Close sidebar

Republica Moldova: Partidul Democrat se retrage de la guvernare, Guvernul Pavel Filip demisionează

Partidul Democrat a decis să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM - PSRM, prin demisia Guvernului condus de Pavel Filip, anunţă deschide.md.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform sursei citate, decizia a fost făcută publică în urmă cu puţin timp de vicepreşedintele partidului Vladimir Cebotari.

„S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea soluţiilor legate de soluţionarea crizei politice, constituţionale şi instituţionale. Avem soluţii juridice pentru ca binomul ACUM- PSRM să poată guverna legal, să iasă din ilegalitatea în care se află acum. Având în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare şi de a debloca ţara din criză, am decis să ne retragem de la Guvernare prin demisia Guvernului. În aşa fel, sarcina preluării guvernării rămâne în mâinile binomului ACUM- PSRM creat de preşedintele Dodon şi  partidele, aşa zise pro-europene, aşa cum le-a numit foarte interesant şi sugestiv preşedintele rus care a salutat crearea acestui binom”, a declarat Cebotari, citat de deschide.md.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cebotari precizat că începând de vineri, 14 iunie, prim-ministrul Pavel Filip şi toţi miniştrii vor depune cererile de demisie.

Democratul a adăugat că cel mai probabil se va ajunge la alegeri anticipate „mai devreme sau mai târziu”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI