Membrii CSS au analizat situația creată de sectorul energetic al Republicii Moldova, în condițiile în care din 24 octombrie se înregistrează un deficit energetic.
Maia Sandu a cerut guvernului să vină cu un set de acțiuni obligatorii pentru toate instituțiile publice.

Citeste si: Protest anti-sărăcie în fața Guvernului. Sindicatele cer salarii mai mari și facturi mai mici

"Guvernul şi Agenţia Naţională de Reglementare Energetică (ANRE) vor intensifica comunicarea cu cetăţenii şi mediul de afaceri cu privire la necesitatea şi metodele de reducere a consumului de energie.

De asemenea, ANRE va revizui reglementările privind investiţiile private în sursele alternative de energie electrică", se arată într-un comunicat al preşedinţiei, citat de Ziarul de Gardă.

Citeste si: Virgil Popescu: „România devine un hub important atât din punct de vedere al energiei electrice, cât şi a gazelor naturale”

Protest anti-sărăcie în fața Guvernului. Sindicatele cer salarii mai mari și facturi mai mici

Mii de oameni sunt așteptați să participe, joi 20 octombrie, la protestele masive organizate de sindicate în Piața Victoriei. Sindicaliștii contestă majorarea exagerată a costurilor la energie, în contextul în care România este una dintre țările cu resurse bogate de petrol și gaze.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Ionuț Stroe, despre creșterea pensiilor: „Trebuie să existe o corelare între rata inflaţiei şi creşterea pensiilor”

Un protest masiv anti-sărăcie, la care sunt așteptați mii de oameni, a început joi la ora 11:30 în Piaţa Victoriei, chiar în fața Guvernului României.

Citeste si:  Școli închise în această iarnă din cauza lipsei de căldură? Răspunsul premierului Ciucă

Sindicatele cer Guvernului PSD-PNL   creșterea salariilor și pensiilor, controlul prețurilor, taxarea profiturilor mari, dar și deblocarea negocierilor colective privind contractele de muncă. 

Citeste si: Cum poți să faci reducere la consumul de energie electrică în această perioadă?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si