Autorităţile de sănătate publică bulgare spun că au înregistrat până acum opt cazuri ale noii variante care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Testul PCR va fi obligatoriu la intrarea în Bulgaria

„Astăzi (luni- n.r.) vom lua măsuri pentru a face teste PCR obligatorii pentru toţi călătorii care doresc să intre în ţară, inclusiv din Uniunea Europeană”, a spus Anghelov la o reuniune a guvernului.

Citeste si: O nouă alternativă pentru cei care se întorc în țară: Testarea COVID-19 în loc de carantinarea pentru 14 zile

Bulgaria a înregistrat o scădere semnificativă a noilor infecţii în ultimele săptămâni şi intenţionează să relaxeze unele restricţii şi să redeschidă şcolile secundare, centrele comerciale şi sălile de sport din 4 februarie.

Câte doze de vaccin a primit Bulgaria

Printre altele, Bulgaria a primit luni un nou lot de 14.040 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aceasta este a cincea livrare de vaccinuri către Bulgaria şi soseşte ca o compensaţie pentru livrarea anterioară incompletă, când au fost trimise 18.500 de doze în loc de 35.000, notează agenţia BTA.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Restricțiile au fost relaxate la noi, în ciuda noilor tulpini

Directorul Agenţiei Bulgare a Medicamentului, Bogdan Kirilov, a declarat jurnaliştilor că alte 83.000 de doze Pfizer/BioNTech sunt aşteptate în februarie şi 104.000

în martie, dar numărul nu este definitiv. Aproximativ 3.600 de doze din vaccinul Moderna sunt aşteptate la sfârşitul acestei săptămâni.

Deși Comisia Europeană și-a stabilit ca obiectiv vaccinarea a 70% dintre adulții din Uniunea Europeană împotriva Covid-19 până la vară, situația actuală arată că acesta este departe de a fi atins în contextul actualei viteze de vaccinare.  Astfel, Bulgaria se află însă printre ultimele țări europene care și-ar putea mări viteza de vaccinare. Abia în anul 2040, țara ar trebui să își mărească viteza de vaccinare de 29 de ori pentru a putea atinge obiectivul asumat. 

În ultima zi, în Bulgaria au fost înregistrate 816 cazuri noi de infecție cu COVID-19, din 2716 teste efectuate; 39 noi decese. Numărul total de cazuri COVID-19 este de 98251, iar numărul total de decese este de 2130.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si