Close sidebar
Close sidebar

Rețea de spionaj formată din femei, destructurată de Ucraina. Ele furnizau informații importante Rusiei și grupului Wagner

O rețea de spionaj formată din mai multe femei a fost destructurată de ofițerii de contrainformații de la Kiev. Ele furnizau informații prețioase Rusiei și grupului Wagner, cu privire la armamentul și mișcările militare ale Ucrainei.

Estera Maria,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ofițerii de contrainformații de la Kiev au destructurat o rețea de spionaj, formată exclusiv din femei ucrainene. Ele furnizau rușilor informații militari foarte importante, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, relatează Insider.

Gruparea avea sediul în regiunea Donețk din estul Ucrainei. Femeile au transmis informațiile atât către, FSB (principala agenției de spionaj a Rusiei), cât și către luptătorii Wagner.

Citește și: Președintele Volodimir Zelenski a declarat război transportului maritim rusesc: ,,La sfârşitul războiului vor avea zero nave, zero!”

Cum acționa rețeaua de spionaj?

Oficialii Agenției de Securitate din Ucraina, SBU, au menționat că Rusia a recrutat femeile înainte de invazia rușilor în Ucraina.

Ele ar fi fost „în așteptare” până recent.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Trei dintre femei au rămas în orașul natal Pokrovsk, localitatea fiind situată la nord-vest de orașul Donețk, iar a patra s-a mutat în Rusia pentru a coordona activitățile. În prezent, cea din urmă se află încă în libertate, potrivit SBU.

Femeile au fost surprinse în recunoaștere, atunci când făceau poze cu facilități și ținte ucrainene. Pentru a-i putea informa pe ruși despre numărul și mișcările trupelor militare, dar și despre vehiculele din regiune, ele foloseau o aplicație securizată.

Ele căutau adesea informații referitoare la elicopterele de atac, avioane de luptă și vehicule blindate grele.

Femeile rețelei de spionaj riscă închisoare pe viață

Femeile riscă închisoare pe viață dacă vor fi găsite vinovate, spun serviciile de informații ale Kievului. Ele au fost demascate la doar o zi după descoperirea complotului de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski.

Agenția de informații a publicat mesaje text care au fost schimbate între femei de-a lungul timpului.

Jurnaliștii de la Insider nu au putut verifica independent afirmațiile, iar în prezent nu se știe dacă femeile au recunoscut sau au negat acuzațiile.

Citește și: Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina se lasă așteptate. Medvedev: „Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerșind milă”

A fost arestată o informatoare care ar fi transmis informații importante cu privire la mișcările președintelui în timpul unei vizite în regiunea Mikolaiv. Astfel, rușii ar fi putut lansa acolo un atac aerian masiv, dar planul a fost dejucat de SBU.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI