Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă
Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă. V-am pregătit o rețetă tradițională românească de zacuscă, foarte gustoasă și aromată. Iată cum se prepară zacusca de vinete ca la bunica!
Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă. Zacusca este una dintre cele mai căutate bunătăți ale românilor, un fel de mâncare care se poate găti pentru iarnă sub formă de conservă. Zacusca se servește întinsă pe pâine sub forma de gustare, aperitiv, dar și ca garnitură!
Vezi cum se prepară o zacuscă delicioasă, după rețeta tradițională românească a bunicii!
Mai întâi, se coc vinetele, ardeii grași si gogoșarii, se scot în vase si se presară sare. Se acoperă si se lasă așa până ce se coc toate. Mai apoi, se curată de pieliţe, se scot filamentele albe și seminţele și se toacă la cuţit.
După care, ceapa se toacă și se pune la călit în ulei. Se lasă să se înmoaie puţin, se adaugă legumele coapte, bulionul, sare si piper.
Citeste si: Reţetă dulceaţa de ardei iute: Este perfectă pentru friptură!
Citeste si: Reţetă murături asortate la borcan: O ideea specială pentru această toamnă
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pasul următor: legumele tocate se lasă la fiert aproximativ 40 de minute, amestecând mereu, sa scadă bine. Se pune zacuscă în borcane, se astupă cu capace și se fierb la bainmarie timp de 30 de minute.
La final se lasă sa se răcească în apa în care au fiert.
Primul sfat este ca după ce toci ceapa, să o lași aproximativ 30 de minute să se scurgă într-o strecurătoare mare.
Condimentele se pun la final pentru ca aroma lor să se păstreze cât mai intensă.
Citeste si: Cum să prepari cel mai gustos bulion. Cantitățile exacte și rețeta pas cu pas
Legumele pe care le folosești pentru zacuscă trebuie să fie proaspete, ferme, fără lovituri. În ce privește vinetele, sunt de preferat cele tinere, cu puține semințe și un gust mai puțin iute.