Friptura de miel nu poate sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste dar poate fi consumata si in restul anului, mai ales ca in supermarket gasesti in orice perioada carne de miel.

Pentru ca friptura sa iasa exact ca si cea pregatita de bunica, trebuie sa urmati o reteta simpla. Reteta este garantata, mai ales daca veti pune toate ierburile aromatice si usturoiul, care sunt de fapt secretele reusitei depline…

INGREDIENTE: 1 pulpa de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg cartofi noi 6-7 catei mari usturoi 1 pahar mare vin alb 1 cana de apa 50 ml ulei de masline sau floarea soarelui 2-3 crengute rozmarin 2-3 crengute maghiran proaspat sare piper

Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase sau feliute. Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpadin loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem usturoiul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ungem pulpa cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tavaunsasi ea cu cateva linguri de ulei. Adaugam in tavavinul si apa calduta si pudram carnea cu cateva ace de rozmarin prospat si cu cateva frunze de maghiran.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora si jumatate.

Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim si o mai lasam inca30 de minute la cuptor dupacare o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii noi spalati bine dar necuratati, plus inca cateva ace de rozmarin si maghiran.

Acoperim din nou si mai lasam inca30 minute la cuptor. Dupaultimele 30 minute, descoperim tava si lasam pulpa si cartofii la rumenit pentru inca20-30 minute. in tot acest timp, avem grija ca sosul din tava sanu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam apa calduta amestecata cu putin vin.

Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava. Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si