Friptura de miel nu poate sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste dar poate fi consumata si in restul anului, mai ales ca in supermarket gasesti in orice perioada carne de miel.
Pentru ca friptura sa iasa exact ca si cea pregatita de bunica, trebuie sa urmati o reteta simpla. Reteta este garantata, mai ales daca veti pune toate ierburile aromatice si usturoiul, care sunt de fapt secretele reusitei depline…
Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase sau feliute.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Ungem pulpa cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tavaunsasi ea cu cateva linguri de ulei. Adaugam in tavavinul si apa calduta si pudram carnea cu cateva ace de rozmarin prospat si cu cateva frunze de maghiran.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora si jumatate.
Acoperim din nou si mai lasam inca30 minute la cuptor. Dupaultimele 30 minute, descoperim tava si lasam pulpa si cartofii la rumenit pentru inca20-30 minute.
Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava. Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi.