Rețetă compot de struguri: Greșeala pe care trebuie să o eviți
Rețetă compot de struguri. Strugurii sunt printre ingredientele cele mai căutate în acest sezon. Ei pot fi preparați sub formă de compot, vin sau pot fi făcute prăjituri delicioase. Iată cum trebuie să prepari un compot de struguri delicios!
Rețetă compot de struguri. Orice fruct este bun pentru făcut compot. Astăzi ți-am pregătit o rețetă foarte simplă de compot de struguri.
Iată rețeta pas cu pas de compot cu struguri!
Ingrediente
800 g struguri
1 litru apă
4 lingurițe de zahăr (sau mai mult, după gust)
Opțional: scorțișoară, cardamon, păstaie de vanilie)
Mod de preparare
Borcanele și capacele trebuie să fie în prealabil sterilizate (băgate în cuptor la 150 de grade pentru 15 de minute)
După ce borcanele sterilizate s-au răcit, umpleți-le cât de bine puteți cu boabe de struguri. Strugurii trebuie să fie sănătoși și bine spălați înainte.
În fiecare borcan puneți o linguriță de zahăr, sau mai mult, după gust și după cât de dulci sunt strugurii voștri.
Opțional, mai puteți adăuga: semințe de cardamon sau de vanilie sau batoane de scorțișoară.
Puneți capacele, înfășurați borcanele în ziare și puneți-le la fiert la bain marie pentru 30 de minute cronometrate din momentul în care începe să fiarbă apa.
Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.
Această temperatură este foarte sigură, deoarece temperatura de 100 de grad și sterilizarea se face prin ușoare. În
acest mod este eliminată apa de pe borcane.