In articol:
- Tortellini în pesto de spanac și parmezan
- Ciuperci umplute cu spanac
- Budincă cu spanac
- Chec aperitiv cu spanac
- Supă de spanac
Rețete cu spanac. Spanacul este considerat un superaliment care, atunci când este inclus în mod corect și echilibrat în alimentație, poate aduce o multitudine de beneficii organismului.
Citeste si: Ridichea roşie, contraindicaţii şi beneficii: Cine nu ar trebui să consume această legumă de primăvară?
Este o sursă bogată de vitamine precum folatul, niacinul, vitamina A, vitamina B6, vitamina C și vitamina K și bogat în betacaroten, luteină, xantină și clorofilină și are un conținut scăzut de grăsimi.
Tortellini în pesto de spanac și parmezan
Ingrediente:
-125 gr tortellini cu umplutură de brânză sau ciuperci
-1 cățel usturoi
-2-3 linguri parmezan ras
-ulei de măsline
-un pumn de spanac
Citeste si: Ce vitamine conţine ştevia?
Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare.
Pesto-ul: o mână de frunze de spanac puse în blender cu usturoiul, parmezanul și 2-3 linguri de ulei de măsline. Se obține o pastă omogenă.
Scoatem pastele și se scurgem bine. Adăugăm Pesto-ul și le asamblăm apoi peste blatul de salata de spanac.
Ciuperci umplute cu spanac
Ingrediente:
-6-8 ciuperci cu palarie mare,500 g spanac verde,2-3 catei de usturoi,un ardei rosu,100 g costita afumata,5 rosioare chery,75 g mozzarella,cateva frunzulite busuioc, de masline
Citeste si: Cum se mănâncă leurda? Rețete delicioase de primăvară
Mod de preparare: Se curata spanacul,oprind numai frunzele care se spala in mai multe apre reci apoi se dau in cateva clocote in apa fiarta.se scurg de apa fiarta si se trec sub jet de apa rece.Se pun in sita la scurs.
Se taie ardeiul cubulete fine,usturoiul se feliaza,costita se taie cubulete.
Se incinge un strop de ulei de masline apoi se caleste ardeiul si costita,se adauga usturoiul feliat si spanacul scurs bine.Se sareaza dupa gust.
2.Palariutele ciupercilor se spala si se scurg bine apoi se umple fiecare palarie cu cate o lingura de umplutura de spanac,se decoreaza cu o feliuta de mozzarella,jumatate de rosioara chery si o frunzulita de busuioc.
Se aseaza una langa alta intr-o tavita in care am pus ulei de masline,vinul si un paharel de apa rece.Se da la cuptorul preincalzit cca.20-30 min.
Budincă cu spanac
Ingrediente:
-400 g spanac congelat sau spanac proaspat,2 felii de franzela,o cescuta de lapte,100 ml smantana,100 g cascaval ras,2 oua,3 linguri pesmet,50 ml ulei de masline,o ceapa rosie,patrunjel si marar verde,sare ,piper,o lingurita de mix de legume deshidratate,unt pentru uns formele.
Citeste si: 4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post
Mod de preparare: Se caleste in uleiul incins ceapa taiata julien apoi spanacul scurs bine de zeama,se sareaza si pipereaza dupa gust ,se adauga si mixul de legume deshidratate fara sare,smantana si apoi se amesteca cu lingura de lemn continuu,pana scade toata zeama lasata.Se da tigaia la o parte si se adauga verdeata tocata fin.Se lasa sa se raceasca si se adauga feliile de franzela inmuiate in lapte si scurse bine,cascavalul ras si albusurile de ou batute spuma tare cu un praf de sare.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta.Se ung 2 forme mici cu unt apoi se tapeteaza cu pesmet si se imparte compozitia.Deasupra se face cate o adancitura cu o lingura,in care punem cate un galbenus de ou.Se da la cuptor cca 20 minute.Se servesc calde.
Chec aperitiv cu spanac
Ingrediente:
-500 gr spanac proaspat
-200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat)
-1 legătură marar proaspat
-150 gr faina
-1 lta praf copt
-3 oua
-120 ml lapte dulce caldut
-80 ml ulei floarea soarelui
-50 gr unt
-sare
-piper
-oregano
Citeste si: Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală
Mod de preparare: Se spală spanacul frunza cu frunza, apoi se opărește cateva minute. Trebuie scurs de apa, lasat sa se raceasca si apoi tocat mai mare.
Intr-o tigaie, se pune untul la topit, apoi se sotează pentru cateva minute spanacul tocat, se adaugă sare si piper, am se lasă cateva minute, după trebuie dat deoparte.
Intr-un castron, se cerne faina, se adaugă praful de copt si se amestecă cu lingura. Se vor adăuga cele trei oua, cate unul pe rand si se încorporează uleiul putin cate putin, si laptele caldut.
Mararul spalat trebuie tocat marunt. Se adaugă peste compozitie. Apoi se pune spanacul sotat si casul faramitat. Se încorporează bine toate ingredientele și se mai adaugă inca putina sare, după gust.
Într-o formă de chec, se pune o hartie de copt si se toarnă compozitia. Deasupra se poate presăra oregano.
Compoziția merge la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 60-70 minute.
Supă de spanac
Ingrediente:
-250 g spanac
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
-1 morcov
-1 patrunjel
-3-4 catei usturoi
-1 rosie
-2 linguri ulei
-sare
-piper Cayenne Kotany
-2l supa de carne
-1 ou
Citeste si: Cum se consumă anghinarele? Beneficii şi contraindicaţii
Mod de preparare: Supa aceasta se poate face cu spanac congelat sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana.
Daca o faceti cu spanac congelat ,nu mai trebuie nici macar sa il decongelati.
Se curăță zarzavatul ,se spală si apoi se toacă. Usturoiul trebuie dat prin presa.
Se pune uleiul la incalzit si se trage la tigaie morcovul.
Adaugam spanacul si supa de carne, apoi patrunjelul ras, rosia taiata cubulete si usturoiul presat. Punem si un varf de cutit din piperul Cayenne si lasam sa dea in clocot supa.Reducem focul si lasam sa fiarba legumele.
Dupa 15 minute, cand acestea sunt fierte batem bine oul, adaugam 1-2 polonice cu supa fierbinte, amestecam si turnam toata compozitia in supa.
Stingem focul si supa este gata, se poate servi.
Cine doreste poate adauga in farfurie o lingura cu smantana sau o lingura de zeama de pe ardeii iuti pusi pe iarna.