Ingrediente:
140g făină
2 ouă
175ml lapte
50g brânză cheddar tare, ruptă în bucăţi
½ de legătură de ceapă de tuns, tăiată mărunt
2 dovlecei, raşi
1 linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Se încălzeşte cuptorul la 200ºC. Se pune făina într-un bol, se asezonează, apoi se amestecă gradual ouăle şi laptele, până se obţine un aluat moale.
Se adaugă brânza şi jumătate din cantitatea de ceapă de tuns.
2. Într-o tigaie uscată de teflon se prăjeşte dovlecelul la foc mare, amestecând timp de 3-4 minute până se înmoaie. Se pune pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi lichidul, apoi se adaugă la aluat.
3. Se unge tigaia cu ulei, apoi se toarnă câte o ceaşcă mică de aluat şi se prăjeşte pe fiecare parte timp de 2 minute, până devin aurii.
Continuaţi să le prăjiţi până obţineţi 12 clătite, apoi se transferă pe o tavă şi se bagă la cuptor alte 8 minute. Se servesc cu salată de roşii şi spanac.
Sursa: goodfood.ro
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro