Close sidebar
Close sidebar

Rețetă de ciorbă de foi cu lapte ca la Buzău. O zeamă tradițională, aromată și ușor de preparat

Ciorba de foi cu lapte ca la Buzău este o zeamă tradițională și aromată. Iată rețeta ușor de preparat.

Elena Tasca,

Rețetă de ciorbă de foi cu lapte ca la Buzău.

[Sursa foto: Shutterstock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zeama tradițională ca la Buzău, ciorba de foi cu lapte, este un preparat autentic, aromat, dar și ușor de preparat. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru a realiza ciorba care, cu siguranță, te va cuceri.

Rețetă de ciorbă de foi cu lapte ca la Buzău

Ciorba de foi cu lapte ca la Buzău este un preparat tradițional care, din păcate, a cam dispărut de pe mesele românilor. Pentru început, trebuie menționat că "foile" se referă la verdețurile perioadei.

De exemplu, ciorba de foi cu lapte ca la Buzău se poate prepara folosind frunze de sfeclă, lobodă albă, limba-boului, leurdă, hrean, urzică, ridichi, pătrunjel, leuștean, leurdă, salată verde și păpădie, separate sau combinate în funcție de prefeințe.

Citește și: Rețetă de sarmale în foi de viță: Cât borș se pune la fiert?

Ingrediente necesare:

- 2 l lapte bătut

- 250 ml lapte dulce

- 1 kg de foi

Citeste si: Bursele de excelență pentru elevii olimpici nu au fost modificate de Ordonanța trenuleț! Se vor raporta la salariul minim actual, de 4.050 de lei brut- kanald.ro

Citeste si: Monica Gabor a devenit mamă pentru a doua oară, în mare secret! E vestea momentului în showbiz- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică majoră, ținută secretă până acum: 141 de monede de aur de la opt împărați romani au fost găsite în Luxemburg- antena3.ro

- 1 morcov

- 1 legătură mărar

- o ceapă

- 2-3 linguri ulei de măsline pentru călit

- puțin unt

- sare și piper după gust

Citește și: VIDEO Mesele bogate „se dreg” în bazin și la sală

Cum se prepară:

Pentru început, legumele se taie mărunt, iar ceapa se călește până se înmoaie. Apoi se adaugă morcovul și foile și se țin la călit pentru 10 minute.

Se adaugă laptele dulce și se lasă puțin pe foc până toate legumele fierb. După ce zeama a scăzut, se adaugă untul și totul se pasează cu un mixer.

Peste se toarnă laptele bătut și se dă totul în clocot. Atenție! Nu se ține prea mult pe foc pentru că laptele va tinde să se brânzească.

La final, după ce focul a fost stins, se adaugă mărarul tocat fin. Ciorba de foi cu lapte se poate servi atât caldă, cât și rece.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI