Iată cea mai simplă și rapidă rețetă de conopidă pane la cuptor!

Ingrediente- Rețetă conopidă pane la cuptor

  • 500 gr conopida
  • 3 buc oua
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • 2 varfuri de cutit sare
  • 1 varf de cutit piper
  • 1.5 l apa

Rețetă de conopidă pane la cuptor
Rețetă de conopidă pane la cuptor

Citeste si: Reţeta de conopidă murată la borcan pentru iarnă

Mod de preparare- Rețetă conopidă pane la cuptor

Mai intai, spalam bine conopida si apoi o desfacem buchetele. Le fierbem in apa cu sare pana se inmoaie putin (cam 5-6 minute). Intr-o oala mare punem apa la fiert cu sare, iar cand apa incepe sa fiarba, adaugam conopida si o lasam sa fiarba la foc mic circa 10 minute.

Apoi, dupa ce conopida s-a fiert, o scoatem din apa si o lasam sa se raceasca un pic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Astfel, într-un castron batem ouale cu sare si piper. Luam fiecare bucata de conopida si o dam prin faina, ou si pesmet.

La final, asezam buchetelele de conopida in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute pana se rumenesc. Merge foarte bine cu sos de iaurt și usturoi sau cu salată.

Citeste si: Când se pune varza la murat? Reţeta secretă a bunicii

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si