Close sidebar
Close sidebar

Reţetă de drob cu ouă fierte: Ce trebuie să faci pentru a nu se fărămiţa?

Reţetă de drob cu ouă fierte. Drobul de miel este tradițional pentru masa de Paște, iar rețeta de mai jos este absolut delicioasă.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Reţetă de drob cu ouă fierte. Secretul celui mai bun drob de miel  stă și în cum alegi carnea pentru preparatul tradițional de Paște. Astfel, pentru o rețetă de drob reușită, se folosesc organele de la miel. Atenție la textura organelor și culoarea lor. Mai exact, textura trebuie să fie fermă, ușor alunecoasă, lucioasă și fibroasă, iar culoarea trebuie să fie un roșu sănătos.

Ingrediente pentru drob de miel cu ouă fierte

500 g organe de miel un prapure de miel

3 linguri ulei

Citeste si: Programul supermarketurilor de Paşte 2022: Ce orar de funcţionare au magazinele în Vinerea Mare, Sâmbăta Mare şi în prima zi şi a doua zi de Paşte?

4 ouă fierte tari

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

3 ouă crude o ceapă un căţel usturoi o legătură ceapă verde sare piper

Pentru uns:

3 linguri ulei sau 20 g unt

Cum prepari drobul de miel cu ouă fierte

Vezi întâi cât timp se fierb ouăle, pentru ca ele să iasă perfecte pentru rețeta ta. Se spală, se curăță și se toacă mărunt ceapa şi usturoiul.

Se pun la călit în tigaia încinsă cu ulei timp de 3 minute. Se spală organele de miel, se șterg de apă și se pun și ele la călit alături de ceapă și usturoi.

Se lasă 10 minute, apoi se trag de pe foc și se lasă la răcit. Se toacă organele cât mai mărunt la mașina de tocat, blender sau la cuțit.

Se amestecă apoi cu ouăle crude, sare şi piper.

Citeste si: Drob din organe de miel cu sau fără prapur: Reţeta tradiţională de Paşte

Se unge o tavă de chec sau de cozonac cu unt sau cu ulei, se îmbracă apoi cu prapurele de miel curățat, spălat și bine uscat. Se pune în formă peste prapure jumătate din compoziția cu organe, se aşază ouăle fierte în linie, pe mijloc, se acoperă cu restul de compoziție și se nivelează cu o spatulă. Se înfășoară în prapure și se coace 40 de minute sau până s-a copt și s-a rumenit frumos la suprafață.
Citeste si: Ouă umplute: Rețete delicioase de Paşte 2022

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI