Reţetă de drob de pui: Secretul unei reţete reuşite. Ce trebuie să faci ca să nu se sfărâme
Rețeta de drob de pui este preferata celor care aleg mâncăruri ușoare. Deși cel mai des preparat de Paște, drobul de pui poate să devină un aperitiv apreciat, un prânz ușor sau un mic dejun bogat în proteine. Iată cea mai gustoasă rețetă!
Paștele se apropie așa că gospodinele trebuie să se pregătească din timp cu rețete gustoase. Dacă însă nu aveți inspirație, noi venim în ajutorul vostru cu ce cea mai gustoasă rețetă de drob de pui!
Ingrediente pentru rețeta de drob de pui
Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru o tavă medie de drob de pui. Pentru un gust desăvârșit, preparatul se consumă rece.
Cum se prepară drobul de pui
Rețeta de drob de pui cu ficăței, organe și ouă se prepară în mai multe etape de pregătire a ingredientelor și a amestecului lor.
Atâta timp cât respecți ordinea de mai jos, mâncarea îți va recompensa papilele gustative.
1. Curăță ingredientele:
Organele de pui au nevoie să fie curățate înainte să le prepari.
Clătește 1 kg de pipote și inimi de pui LaProvincia bine, sub un jet de apă călduță, apoi lasă-le la scurs pentru câteva minute;
clătește 1 kg de ficat de pui LaProvincia sub un jet de apă călduță. Ai grijă să nu rupi bucățile de ficat. Lasă-le la scurs.
2. Pregătește accesoriile:
toacă 2 legături de ceapă verde și 2 cepe mari (sau 3 mici);
taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;
curăță și taie în rondele 2 căței de usturoi;
fierbe timp de circa 6 minute 5 ouă de găină cu sare și decojește-le.
3. Fierbe organele:
fierbe ficățeii de pui într-o cratiță medie, fără să le adaugi sare sau condimente. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți;
fierbe pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede;
îndepărtează spuma care se formează deasupra organelor în timpul fierberii;
lasă măruntaiele fierte la scurs pentru circa 10 minute;
mărunțește organele cu mașina de tocat sau un robot de bucătărie.
4. Pregătește preparatele de tavă
călește o jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, până când se înmoaie, fără să se rumenească;
în această etapă, opțional, poți adăuga ciuperci tăiate mărunt la călit împreună cu ceapa, după gust;
amestecă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul rămas în tigaia cepelor călite și legătura de pătrunjel, într/un bol mare;