Close sidebar
Close sidebar

Reţetă de drob de pui: Secretul unei reţete reuşite. Ce trebuie să faci ca să nu se sfărâme

Rețeta de drob de pui este preferata celor care aleg mâncăruri ușoare. Deși cel mai des preparat de Paște, drobul de pui poate să devină un aperitiv apreciat, un prânz ușor sau un mic dejun bogat în proteine. Iată cea mai gustoasă rețetă!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Paștele se apropie așa că gospodinele trebuie să se pregătească din timp cu rețete gustoase. Dacă însă nu aveți inspirație, noi venim în ajutorul vostru cu ce cea mai gustoasă rețetă de drob de pui!

Ingrediente pentru rețeta de drob de pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru o tavă medie de drob de pui. Pentru un gust desăvârșit, preparatul se consumă rece.

Cum se prepară drobul de pui

Rețeta de drob de pui cu ficăței, organe și ouă se prepară în mai multe etape de pregătire a ingredientelor și a amestecului lor.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti

Atâta timp cât respecți ordinea de mai jos, mâncarea îți va recompensa papilele gustative.

1. Curăță ingredientele:

Organele de pui au nevoie să fie curățate înainte să le prepari.

Clătește 1 kg de pipote și inimi de pui LaProvincia bine, sub un jet de apă călduță, apoi lasă-le la scurs pentru câteva minute;

clătește 1 kg de ficat de pui LaProvincia sub un jet de apă călduță. Ai grijă să nu rupi bucățile de ficat. Lasă-le la scurs.

2. Pregătește accesoriile:

toacă 2 legături de ceapă verde și 2 cepe mari (sau 3 mici);

taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;

curăță și taie în rondele 2 căței de usturoi;

fierbe timp de circa 6 minute 5 ouă de găină cu sare și decojește-le.

3. Fierbe organele:

fierbe ficățeii de pui într-o cratiță medie, fără să le adaugi sare sau condimente. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți;

fierbe pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede;

îndepărtează spuma care se formează deasupra organelor în timpul fierberii;

lasă măruntaiele fierte la scurs pentru circa 10 minute;

mărunțește organele cu mașina de tocat sau un robot de bucătărie.

4. Pregătește preparatele de tavă

călește o jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, până când se înmoaie, fără să se rumenească;

în această etapă, opțional, poți adăuga ciuperci tăiate mărunt la călit împreună cu ceapa, după gust;

amestecă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul rămas în tigaia cepelor călite și legătura de pătrunjel, într/un bol mare;

adaugă sare, piper și ienibahar;

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

completează cu 3 ouă de găină crude, care vor lega drobul de pui și amestecă.

5. Prepară totul la cuptor

preîncălzește cuptorul la o treaptă medie, timp de câteva minute;

pregătește o tavă pentru chec de dimensiuni medii și tapeteaz-o cu hârtie de copt;

toarnă un strat din compoziție gros de un deget;

apasă compoziția cu lingura ca să elimini aerul;

pune ouăle fierte întregi de-a lungul compoziție și apasă puțin;

acoperă ouăle cu restul drobului de pui și nivelează;

pune drobul la cuptor și lasă-l pentru circa 45 de minute sau până când se rumenește;

scoate drobul din cuptor, lasă-l să se răcească complet în formă, apoi îl poți servi feliat sau păstra la frigider.

 

Citeste si: Alimentul-minune de pe masa de Paște. Îți curăță organismul de toxine!

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI