In articol:
Reţetă de fasole verde cu usturoi. Iată una dintre cele mai delicioase rețete pe care o puteți încerca!
Ingrediente
- 500 g de fasole pastai (proaspete sau congelate)
- 30 ml de ulei
- sare
- piper
- 1 capatana de usturoi
Mod de preparare
Folosim o tigaie, o cratiță sau un ceaunel, în care punem uleiul, puțin usturoi. Puteți adăuga și niște ardei iute.
Usturoiul nu trebuie prăjit, se amestecă la foc iute, cât să dea gust uleiului.
Se pun apoi păstăile, o linguriță rasă de sare. Dacă aveți păstăi proaspete, adăugați puțin câte puțin apă caldă, că să se înăbușe totul.
Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?
Când păstăile s-au înmuiat, adăugăm puțin piper, după gust.
Adăugăm și usturoiul, apoi oprim focul, punem capacul și mișcăm cratiță, cât să se amestece totul.
Lăsăm așa, să se aburească timp de 10 minute, înainte să le servim.
Se poate servi că garnitură alături de carne sau peste sau că fel de baza, de post, împreună cu mămăliguță sau pâine.
Proprietăți – fasole verde
Antiinflamatoare;
Antioxidante;
Antivirale;
Antitoxică;
Antitumoral;
Antifungice;
Diuretice;
Depurative;
Bun pentru hipertensiune arterială;
Bun pentru ateroscleroză;
Previne accidente vasculare cerebrale;
Citeste si: Fasole verde cu usturoi. Cum se prepară ca să iasă super gustoasă