Aceasta reteta este una de post, dar extrem de delicioasa.

Ingrediente

Pentru aluat:

200 ml apa minerala

200 ml ulei

75 gr zahar

650 gr faina

2 lingurite esenta de vanilie

1/2 plic praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita sare

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

1 lingurita otet de mere

Pentru crema:

150 ml apa

75 gr zahar

2 lingurite esenta de rom

400 gr gem de caise

250 gr biscuiti simpli

100 gr miez de nuca

1 varf cutit sare

Pentru ornat:

Zahar pudra

Mod de preparare nuci umplute

Pentru aluat, se amesteca bine uleiul cu zaharul şi sarea, pana la diluarea ingredientelor solide.
Se dizolva bicarbonatul în otet şi seadauga în vas, apoi se completeaza cu apa minerala, esenta şi se încorporeaza, treptat, faina cernuta împreuna cu praful de copt.

Se framanta un aluat nelipicios, care se acopera cu o folie şi se lasa la odihnit 15-20 de minute.
Se portioneaza în bilute, care sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci.

Încingem forma de nuci pe foc şi coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Pentru crema, macinam biscuitii împreuna cu nuca.

Punem apa cu zaharul pe foc şi putina sare pana se topeşte zaharul, apoi adaugam esenta şi turnam siropul rezultat, peste biscuitii macinati.

Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.

Dupa racire adaugam gemul de caise şi omogenizam.

Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.

Sursa stire


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si