Close sidebar
Close sidebar

Reteta de sarbatori: nuci umplute. Deliciile de altadata, adorate de lumea toata

Pentru cei mai multi, aceste nuci umplute erau fursecurile copilariei, savurate în sanul familiei, la sarbatorile de iarna.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aceasta reteta este una de post, dar extrem de delicioasa.

Ingrediente

Pentru aluat:

200 ml apa minerala

200 ml ulei

75 gr zahar

650 gr faina

2 lingurite esenta de vanilie

1/2 plic praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita sare

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

1 lingurita otet de mere

Pentru crema:

150 ml apa

75 gr zahar

2 lingurite esenta de rom

400 gr gem de caise

250 gr biscuiti simpli

100 gr miez de nuca

1 varf cutit sare

Pentru ornat:

Zahar pudra

Mod de preparare nuci umplute

Pentru aluat, se amesteca bine uleiul cu zaharul şi sarea, pana la diluarea ingredientelor solide.
Se dizolva bicarbonatul în otet şi seadauga în vas, apoi se completeaza cu apa minerala, esenta şi se încorporeaza, treptat, faina cernuta împreuna cu praful de copt.

Se framanta un aluat nelipicios, care se acopera cu o folie şi se lasa la odihnit 15-20 de minute.


Se portioneaza în bilute, care sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci.

Încingem forma de nuci pe foc şi coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Pentru crema, macinam biscuitii împreuna cu nuca.

Punem apa cu zaharul pe foc şi putina sare pana se topeşte zaharul, apoi adaugam esenta şi turnam siropul rezultat, peste biscuitii macinati.

Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.

Dupa racire adaugam gemul de caise şi omogenizam.

Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.

Sursa stire

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI