In articol:
Iată cum se prepară siropul de gutui, pas cu pas!
Rețetă de sirop de gutui
Ingrediente
- 4 kilograme gutui
- 1 1/2 litru apă
- 400 grame de zahăr
Mod de preparare
Mai întâi se curăță bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează puful. Apoi, se spală, se decojesc și se taie în felii subțiri. Se scot sâmburii și cotorul, astfel încât să rămână doar miezul. După care, feliile de gutui se pun la fiert la foc mic în apă cu zahăr și se lasă aproape 50 de minute, dar fără să dea în clocot.
Se stinge focul, apoi se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat și se strecoară sucul într-o altă oală. Puneți sucul din nou la foc mic și se lasă până începe să clocotească. În final, se toarnă în sticle preîncălzite, care se închid imediat bine.
Iar dacă vreți un gust deosebit, pe lângă ingredientele inițiale, poți adăuga două bețe de scorțișoară sau cuișoare.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni reţetă: Secrete şi trucuri pentru gospodine
Beneficiile siropului de gutui
Nu mulți știu că siropul de gutui are rol antiinflamator, deoarece este bogat în vitamina C, tratează ulcerul și ajută la tratamentul ulcerelor peptice, deoarece calmează tractul gastrointestinal și ajută la scăderea tensiunii arteriale, dat fiind că este bogat în potasiu.
- este bogat în vitamina C, având rol antiinflamator, dar şi în potasiu. Asta înseamnă că ajută la tratarea afecţiunilor antiinflamatorii, dar are grijă şi de sistemul imunitar;
- datorită prezenţei potasiului, ajută la scăderea tensiunii arteriale;
- se poate folosi inclusiv pentru tratarea cistitei şi a dermatitei atopice;
- tratează ulcerul peptic, întrucât calmează tractul gastrointestinal;
- conţine şi: seleniu, zinc, cupru, fier, calciu, multe fibre, vitamine (A, B, C).
Citeste si: Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!