Close sidebar
Close sidebar

Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

Rețeta delicioasă de zmeurată. Vă prezentăm o rețetă de zmeurată, extrem de gustoasă și aromată! Cu siguranță îți vei impresiona invitații cu această băutură dulce-acrișoară! Vezi cum se prepară!

Alina Raducu,

Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rețeta delicioasă de zmeurată. Zmeurata este o băutură fină, obținută prin macerarea fructelor în alcool. Această băutură este un adevărat deliciu și se poate consuma atât în mod obișnuit, cât și atunci când ai invitați. Cu siguranță aceștia vor fi impresionați de băutura din zmeură!

Nimic nu este mai bun decât un pahar de zmeurată răcoritoare într-o zi toridă de vară! Află cea mai simplă și delicioasă rețetă de zmeurată!

De ce ingrediente ai nevoie pentru cea mai delicioasă rețetă de zmeurată

Pentru o zmeurată extrem de delicioasă ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 kg zmeură

2 litri vodcă

1 litru apă

1 kg zahăr

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Băutura, atât de apreciată în sezonul cald, este acum mai scumpă față de anul trecut

Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

Mod de preparare

Mai întâi, se alege zmeura, apoi se pune în straturi, intercalată cu zahărul (primul să fie de fructe), într-un borcan mai mare.

După care, acoperă borcanul cu un tifon şi lasă la macerat 7 zile, la temperatura camerei.

Mai apoi, adaugă cei doi litri de vodcă şi apa. Se lasă două, trei săptămâni, pentru a se impregna cu aroma şi culoarea fructelor, apoi se strecoară lichiorul şi se toarnă în sticle cu filet sau dop de plută.

Citeste si: Cum se prepară, de fapt, siropul de păpădie

Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

Zmeurata se consumă la temperatura camerei, ca atare, sau se foloseşte la prepararea cocteilurilor.

Zmeurata se pune în sticle cu capace sau dopuri foarte bune, altfel alcoolul se va evapora în timp. Acest lichior este deosebit de gustos și aromat, însă nu folosi niciodată sticle de plastic, pentru că particulele din plastic vor ajunge în băutură, ceea ce afecta atât corpul tău, cât și gustul băuturii.

Totodată, lichiorul de zmeură se consumă simplu și în cocktailuri, dar se poate folosi și pentru însiroparea blaturilor de prăjituri sau torturi ori la prepararea unor creme deosebite.

Citeste si: Cum sa faci cea mai buna visinata. Reteta care trebuie sa o cunoasca toata lumea

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI