Reteta frantuzeasca: trio de Paris. Ingredientele de baza este pestele si nu aveti nevoie sa porniti aragazul
Nu degeaba e bucătăria franţuzească vestită în întreaga lume. Satisface cele mai rafinate gusturi şi propune soluţii chiar şi pentru zilele caniculare! Noi vă învăţăm, cum să faceţi un "trio de Paris".
ADRIAN BABES- BUCATAR: "Un trio de Paris ii zicem noi pentru ca este Ziua Frantei si ne-am gandit sa facem un tartar din trei culori.
Ingredientul de baza este pestele. Si daca nu aveti nicio problema, va spunem si un mic adevar: este crud!
"Ne trebuie ton rosu, avem un file de biban, avem creveti, pentru tartar ne trebuie o ceapa rosie, un castravete, ne trebuie un pic de unt pentru ca se serveste crud pe paine prajita"
Daca tot ne rasfatam cu produse pescaresti, nu trebuie sa lasam deoparte icrele rosii, de somon. Nu multe, ci cat sa incapa intr-o lingurita, de decor. Acum a venit randul condimentelor sa le scoatem la inaintare. Punem ulei de masline, o lamaie proaspata, sare, piper, sos de soia si wassabi, un sos foarte iute.
Primul care intra sub cutit este tonul. Adaugati apoi uleiul de masline, soia si sucul de lamaie.
Nu uitati sa taiati o ceapa rosie si o jumatate de castravete, cat mai marunt.
"Acum se-amesteca bine si o sa se bage in straturi. E rosu, cum e steagul Frantei, alb si o sa vina crevetii, un pic albastru".
Odata tartarul pus pe farfurie, urmeaza partea cea mai complicata: realizarea decorului.
"Cateva cubulete de unt, se serveste pe paine prajita cu unt, tipic frantuzesc? Tipic frantuzesc, da."
Se mai pun icrele de somon si reteta frantuzeasca e gata! Totul, in 20 de minute, fara ca macar sa fi pornit aragazul. Un avantaj pe-asa canicula ca astazi.
Se serveste cu un vin alb, merge foarte bine, va doresc pofta buna! Viva Franta!"