A ramas in istorie preparatul preferat al contelui Stroganoff, un rus instarit al secolului 19. Renumita in toata lumea, reteta se prepara doar cu ingrediente proaspete.
Avem nevoie de ciuperci, smantana, usturoi, foi de dafin, garnitura facem cartofi cu ceapa si ardei gras. Nu uitati de patrunjel, faina si supa de vita, care ii va da aroma preparatului.
LEGUMELE DAU GUSTUL
Separat, intr-o alta tigaie, puneti la calit ceapa cu ciupercile. Lasati-le sa se inmoaie cateva minute, apoi adaugati-le in tigaia cu carne rumenita
Marius Muntean, bucatar: „daca prajim la foc mai mic si nu se arde foarte tare uleiul din tigaie, putem sa folosim uleiul acesta pentru ca ii da un plus de gust”.
La final, adaugati smantana, a carei gust se va intrepatrunde cu toate ingredientele.
CARTOFI PISATI CA PE VREMURI
Sa nu uitam de garnitura, care este un deliciu. Punem la calit ceapa tocata marunt si ardei gras taiat cubulete, apoi pisam cartofii fierti cu o furculita, pana se zdrobesc. Nu de alta, dar in anii 1800 bucatarul contelui nici nu visa la un mixer care sa-i usureze treaba.
La final condimentati cu sare si piper si adaugati patrunjel. Rezultatul o sa va incante papilele gustative.