Close sidebar
Close sidebar

Reteta inventata in 1800 care face inconjurul lumii! Cum pregatiti vita Stroganof - un preparat plin de arome

O reteta inventata in anii 1800 si gatita special pentru un conte renumit face inconjurul lumii. Un chef din Sibiu va arata cum sa pregatiti vita Stroganof - un preparat plin de arome.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

A ramas in istorie preparatul preferat al contelui Stroganoff, un rus instarit al secolului 19. Renumita in toata lumea, reteta se prepara doar cu ingrediente proaspete.

Avem nevoie de ciuperci, smantana, usturoi, foi de dafin, garnitura facem cartofi cu ceapa si ardei gras.  Nu uitati de patrunjel, faina si supa de vita, care ii va da aroma preparatului.

Prima data o sa taiem carnea in bucatele subtiri, apoi, carnea se condimenteaza cu sare si piper si se tapeteaza cu faina, apoi se pune in tigaia cu ulei incins. Trebuie sa fie suculenta in interior si crocanta la exterior.

 

LEGUMELE DAU GUSTUL

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Separat, intr-o alta tigaie,  puneti la calit ceapa cu ciupercile. Lasati-le sa se inmoaie cateva minute, apoi adaugati-le in tigaia cu carne rumenita

Adaugati o cana de supa, cateva foi de dafin si doi-trei catei de usturoi tocati fin si  lasati totul sa fiarba la foc mic.

Marius Muntean, bucatar: „daca prajim la foc mai mic si nu se arde foarte tare uleiul din tigaie, putem sa folosim uleiul acesta pentru ca ii da un plus de gust”. 

La final, adaugati smantana, a carei gust se va intrepatrunde cu toate ingredientele.

 

CARTOFI PISATI CA PE VREMURI

Sa nu uitam de garnitura, care este un deliciu.  Punem la calit ceapa tocata marunt si ardei gras taiat cubulete, apoi pisam cartofii fierti cu o furculita, pana se zdrobesc. Nu de alta, dar in anii 1800 bucatarul contelui nici nu visa la un mixer care sa-i usureze treaba.

„Dupa ce s-a calit ceapa cu ardeiul, o sa punem cartofii si acum o sa amestecam incontinuu ca sa se rumeneasca un pic si cartofii”, ne invata bucatarul.

La final condimentati cu sare si piper si adaugati patrunjel. Rezultatul o sa va incante papilele gustative.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI