Reţetă murături asortate la borcan: O ideea specială pentru această toamnă
Reţetă murături asortate la borcan: Vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă de murături asortate la borcan pentru sezonul rece! Iată trucurile gospodinelor!
Reţetă murături asortate la borcan. Murăturile asortate la borcan, conservate 100% naturale, gustoase, ușor picante sunt ideale pentru această toamnă. Acestea se pot păstra crocante vreme de un an, daca selectăm legumele cu atenție.
Prin fermentație legumele pot dezvolta bacterii lactice benefice organismului, și păstrează vitaminele legumelor conservate.
Pentru rețeta de murături asortate la borcan trebuie sa folosim legume netratate. Pe lângă acestea, ne mai trebuie și condimente cum ar fi, boabe de piper, boabe de muștar, ardei iuți, frunze de dafin sau frunze de țelină, flori de mărar și rădăcină de hrean.
Pline de arome și delicioase, legumele pot fi păstrate în borcane etanș și se vor păstra foarte bine pe toată perioada sezonului rece.
Citeste si: Roşii la borcan: Reţetă simplă şi delicioasă
Rețeta de murături asortate în oțet este foarte gustoasă și nu îți vei petrece prea mult timp în bucătărie.
Pentru un borcan de un litru trebuie să ai următoarele cantități: 750 ml apă, 250 ml oțet, o lingură de sare și o lingură de zahăr.
Sarea și zahărul se amestecă pe foc în oțet și apă.Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Retete de toamna: Cele mai bune preparate pe care trebuie sa le incerci
Mai întâi, speli bine legumele și le tai în diverse forme, astfel încât murăturile asortate în oțet să fie cât mai ușor de scos.
Mai apoi, pune în borcane foi de dafin, boabe de piper și muștar, 2 căței de usturoi la fiecare borcan, o fâșie de hrean, o frunză de țelină. Deasupra se pun crenguțele de mărar. Se adaugă legumele și se aranjează cât mai bine. Opțional poți pune printre ele și câteva boabe de strugure.
Citeste si: Cum să prepari cel mai gustos bulion. Cantitățile exacte și rețeta pas cu pas
După care, pune borcanele într-un vas, peste un prosop, și acoperă cu apă, cât să treacă de un deget peste capac, apoi pune-le la fiert.
La final, după ce au dat în clocot, mai lasă-le 20 de minute și stinge focul. Murăturile se lasă câteva zile la temperatura camerei, apoi se transfera borcanele în cămară.
Așadar, saramura va începe să se tulbure, semn ca a început procesul de fermentație, aceasta se va limpezi în 2-3 săptămâni.