Close sidebar
Close sidebar

Pasca fără aluat: Cea mai bună reţetă. Secretul gospodinei din Moldova

Gospodinele gătesc în Joia Mare fără oprire. Pe lângă roșirea ouălor de Paște, gospodinele pregătesc și pasca fără aluat, dar și cozonac.

Georgiana Balaban,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Românii au dat startul cumpărăturilor de Paște. Femeile gătesc bucate alese pentru masa de Paște. Unul din deserturile vedete din ziua Învierii este pasca fără aluat. Iată cea mai bună rețetă pentru o pască fără aluat de succes. Care este secretul gospodinei din Moldova?!

Citeste si: Pască cu brânză si stafide rețetă simplă

Pasca este întotdeauna rotundă pentru că se zice că reprezintă scutecele cu care a fost înfăşat pruncul Iisus Hristos. Ingredientele necesare pentru o pască fără aluat sunt: 600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
2 linguri esenţă de

vanilie
coaja rasă de la o lămâie mare
sare.

Citeste si: Rețetă cozonac care se desface fâșii

Cum facem pasca fără aluat pentru masa de Paște 2021

Încălzim cuptorul la 160 de grade Celsius. Apoi vom separa albuşurile de gălbenuşuri. Vom freca bine gălbenușurile cu zahăr, apoi punem unt și un praf de sare.

Frecăm până se formează o compoziție omogenă. Acum adăugăm brânza, smântâna, praful de copt şi făina.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Reţetă stufat de miel sau de ied: Ce punem pe masa de Paşte

Pască fără aluat. [Sursa foto: PixaBay]

Vom bate albușurile spumă. Când se întăresc suficient le încorporăm în amestecul de gălbenuş. Acum punem și vanilia și coaja de lămâie. La final punem și stafidele.

Citeste si: Cum găteşti friptura de miel perfectă. Secretele celui mai delicios preparat pentru Paşte

Compoziția obținută o turnăm într-o formă rotundă. Forma trebuie să fie unsă bine cu unt. Pasca se coace timp de 40-45 de minute. Poftă bună și sărbători pline de lumină!

Citeste si: Poze cu platouri aperitive din care să te inspiri pentru masa de Paște

Citeste si: Paşte 2021, reţete de tiramisu. Reţeta originală de tiramisu a Jamilei şi a Ginei Bradea VIDEO

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI