In articol:
Românii au dat startul cumpărăturilor de Paște. Femeile gătesc bucate alese pentru masa de Paște. Unul din deserturile vedete din ziua Învierii este pasca fără aluat. Iată cea mai bună rețetă pentru o pască fără aluat de succes. Care este secretul gospodinei din Moldova?!
Pasca este întotdeauna rotundă pentru că se zice că reprezintă scutecele cu care a fost înfăşat pruncul Iisus Hristos. Ingredientele necesare pentru o pască fără aluat sunt: 600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
2 linguri esenţă de
coaja rasă de la o lămâie mare
sare.
Citeste si: Rețetă cozonac care se desface fâșii
Cum facem pasca fără aluat pentru masa de Paște 2021
Încălzim cuptorul la 160 de grade Celsius. Apoi vom separa albuşurile de gălbenuşuri. Vom freca bine gălbenușurile cu zahăr, apoi punem unt și un praf de sare.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Citeste si: Reţetă stufat de miel sau de ied: Ce punem pe masa de Paşte
Vom bate albușurile spumă. Când se întăresc suficient le încorporăm în amestecul de gălbenuş. Acum punem și vanilia și coaja de lămâie. La final punem și stafidele.
Compoziția obținută o turnăm într-o formă rotundă. Forma trebuie să fie unsă bine cu unt. Pasca se coace timp de 40-45 de minute. Poftă bună și sărbători pline de lumină!
Citeste si: Poze cu platouri aperitive din care să te inspiri pentru masa de Paște
Citeste si: Paşte 2021, reţete de tiramisu. Reţeta originală de tiramisu a Jamilei şi a Ginei Bradea VIDEO