Oricat de mare ar fi credinta, trecerea de la desfrau culinar la purificare religioasa vine, deseori, cu dureri de stomac. Ca sa le preintampine, cu o saptamana inainte de intrarea in postul Pastelui, strabunii au inventat ceea ce azi numim "post alb"!
Renuntam la carne, mergem pe lactate! Branzeturi, lapte, oua oua saptamana sta este una pregatitoare pentru a putea intra in post cu adevarat!
Pana la postul Pastelui, mai e.
Noi o sa facem placintele cu barnza la cuptor, nu ii ulei sunt mai gustoase si mai sanatoase.
In Maramures, traditia Saptamanii Albe se respecta cu sfintenie! De pe mese nu lipsesc placintele cu branza. Aluatul lor, asemenea celui din care se face painea, are doar cateva ingrediente: maia, lapte, oua, sare si drojdie! Talentul se vede dupa 15 minute de dospit: la framantat!
Sa luati placinta cu barnza daca tot a inceput Saptamana Alba...