In articol:
- Rețeta de pască tradițională cu brânză dulce
- Ingrediente pentru aluat
- Ingrediente pentru umplutură
- Mod de preparare aluat
- Mod de preparare umplutură
- Mod de coacere
Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște 2023. Pasca este un preparat delicios pe care toți românii îl pun pe masa de Paște.
Rețeta de pască tradițională cu brânză dulce
Ingrediente pentru aluat
300 g faina;
50 g zahar;
vanilie;
Citește și: Pască fără aluat. O rețetă perfectă și delicioasă pentru Paşte
un praf de sare;
coaja de lamaie;
100 ml lapte;
100 g branza de vaci grasa, bine scursa de zer;
50 g unt cu minimum 80% grasime;
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
20 g drojdie proaspata sau 6 g drojdie uscata.
Ingrediente pentru umplutură
1 ou;
2 albusuri;
200 g branza de vaci;
50 g smantana grasa;
30 g faina de orez sau faina alba;
un praf de sare;
vanilie;
coaja de lamaie;
50 g unt cu 80% grasime;
Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro
100 g zahar tos;
50 g stafide.
Pentru decorarea preparatului, la final, vei avea nevoie de un ou batut.
Mod de preparare aluat
Primul pas este acela de a încălzi puțin laptele. Adăugăm zahărulși drojdia, apoi celelalte ingrediente. Acum trebuie să amestecați bine. După ce am amestecat ingredientele, adăugăm treptat făină. Frământăm până se omogenizează. Aluatul se va lăsa la dospit, într-un loc cald, până își dublează volumul. După ce a crescut, aluatul se va împărți în două: o treime pentru bază și două treimi pentru împletitură. Bucata mai mare se va împărți în alte două bucăți și se fac cordoane lungi și subțiri, care se vor împleti și ele.
Citește și: Rețetă cozonac de Paște 2023. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?
Partea mai mică se va întinde pe masă, cu sucitorul, încât să acopere tava în care se va coace pasca. Împletitura decorativă se va pune pe margine și se lasă 15 minute la dospit.
Mod de preparare umplutură
Primul pas este acela de a separa ouăle, albușurile se vor bate spumă cu un praf de sare. Restul ingredientelor se vor amesteca separat. Albușurile vor fi adăugate la restul compoziției, prin amestecare.
Mod de coacere
Umplutura se va unge cu un ou bătut înainte de a pune umplutura în aluat. Aceasta urmează să fie turnată în tavă. Se va cooace 20 minute la 180 de grade Celsius, apoi 10-15 minute la 150 de grade Celsius. Se va scoate din cuptor și se poate tăia în felii.
Poftă bună!
Citește și: Ouă umplute pentru Paște 2023. Sunt savuroase și ușor de pregătit pentru aperitivul din ziua de sărbătoare