Close sidebar
Close sidebar

Rețetă smântână de post. Cum poți prepara acasă smântână de caju și smântână din tofu?

Rețetă smântână de post. Această rețetă se prepară extrem de ușor și are un gust deosebit. Iată cum trebuie să fie preparată pas cu pas!

Alexandra Bercea,

Rețetă smântână de post. Cum poți prepara acasă smântână de caju și smântână din tofu?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rețetă smântână de post. Iată cea mai gustoasă rețetă de smântână din caju pe care să o prepari acasă!

Smântână din caju – Ingrediente

  • 250 gr nuci caju, crude
  • 400 ml apă caldă
  • 200 ml apă rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • sucul de la 1/2 lămâie, sau după gust
  • 1-2 linguri de ulei, opțional.

Rețetă de smântână vegetală – Mod de preparare

Rețetă smântână de post. Cum poți prepara acasă smântână de caju și smântână din tofu?

Pentru că nucile caju necesită un timp mai îndelungat de hidratare, este necesar să le pregătești cu o zi înainte.

Citește și: 7 rețete de pască pentru masa de Paște. Sunt delicioase și ușor de preparat

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Înainte de a pune nucile la hidratat, asigură-te că sunt lipsite de alte impurități.

Desfă pachetul de caju pe masa de lucru și înlătură eventualele coji sau alte impurități. Apoi, pune nucile într-un bol încăpător și adaugă peste ele apa călduță. Acoperă bolul cu un ștergar de bucătărie și lasă-l pe masă până a doua zi. Dacă te hotărăști să prepari în aceeași zi smântâna, lasă nucile caju la hidratat cel puțin 6 ore.

Cum prepari smântână din caju

Rețetă smântână de post. Cum poți prepara acasă smântână de caju și smântână din tofu?

După ce nucile caju s-au hidratat suficient în apă, transferă-le într-o sită, clătește-le cu apă rece și lasă-le la scurs. Pune apoi nucile în recipientul unui blender electric împreună cu 150 ml de apă rece, puțin suc de lămâie și puțină sare. Pornește blenderul și transformă nucile într-o pastă consistentă și omogenă. Adaugă treptat apă și suc de lămâie, până când ajungi la consistența dorită a smântânii.

dacă dorești o smântână mai cremoasă și mai fină, adaugă și câte puțin ulei în timp ce amesteci ingredientele. Uleiul este opțional, însă, dacă adaugi o cantitate mai mare, te vei bucura de o maioneză vegetală delicoasă.

Transferă smântâna vegetală în borcane de sticlă cu capace și depoziteaz-o în frigider. Le poți păstra chiar și o săptămână.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Citește și: Reţete vechi de prăjituri de casă: Cum se prepară Alba ca Zăpada, celebrele pişcoturi ale bunicii sau "caisele" cu cremă?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI