In articol:
- Smântână din caju – Ingrediente
- Rețetă de smântână vegetală – Mod de preparare
- Cum prepari smântână din caju
Rețetă smântână de post. Iată cea mai gustoasă rețetă de smântână din caju pe care să o prepari acasă!
Smântână din caju – Ingrediente
- 250 gr nuci caju, crude
- 400 ml apă caldă
- 200 ml apă rece
- 1 vârf de linguriță cu sare
- sucul de la 1/2 lămâie, sau după gust
- 1-2 linguri de ulei, opțional.
Rețetă de smântână vegetală – Mod de preparare
Pentru că nucile caju necesită un timp mai îndelungat de hidratare, este necesar să le pregătești cu o zi înainte.
Citește și: 7 rețete de pască pentru masa de Paște. Sunt delicioase și ușor de preparat
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
Înainte de a pune nucile la hidratat, asigură-te că sunt lipsite de alte impurități.
Cum prepari smântână din caju
După ce nucile caju s-au hidratat suficient în apă, transferă-le într-o sită, clătește-le cu apă rece și lasă-le la scurs. Pune apoi nucile în recipientul unui blender electric împreună cu 150 ml de apă rece, puțin suc de lămâie și puțină sare. Pornește blenderul și transformă nucile într-o pastă consistentă și omogenă. Adaugă treptat apă și suc de lămâie, până când ajungi la consistența dorită a smântânii.
dacă dorești o smântână mai cremoasă și mai fină, adaugă și câte puțin ulei în timp ce amesteci ingredientele. Uleiul este opțional, însă, dacă adaugi o cantitate mai mare, te vei bucura de o maioneză vegetală delicoasă.
Transferă smântâna vegetală în borcane de sticlă cu capace și depoziteaz-o în frigider. Le poți păstra chiar și o săptămână.