Close sidebar
Close sidebar

Reţetă stufat de miel sau de ied: Ce punem pe masa de Paşte

Doar câteva zile ne mai despart de sărbătorile pascale. Gospodinele își fac cumpărăturile necesare pentru a prepara cele mai alese bucate. Iată o rețetă delicioasă de stufat de miel sau de ied alături de legume proaspete de primăvară.

Georgiana Balaban,

Stufat de miel pentru masa de Paște. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În doar câteva zile, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Pe lângă ouă roșii, pască, drob, cozonac, ciorbă, gospodinele pregătesc și celebrul stufat de miel sau de ied, după preferințe. Noi îți expunem cea mai rapidă și cea mai delicioasă rețetă a acestui preparat.

Reţeţa simplă de stufat de miel sau ied, specială pentru masa de Paşte

Citeste si: VIDEO- Urzici, leurdă și tofu- chefi-ii ne învață rețete noi de post

Ingredientele necesare: 750 g carne de miel cu os
8 legături ceapă verde
5 legături usturoi verde
2 linguri bulion
100 ml ulei
1 linguriță condimente pentru miel.

Timpul de execuție este de 80 de minute: 20 de minute de preparare, iar de gătire- 60 de minute.

Modul de preparare a stufatului de miel sau ied

Începem să pregătim carnea de miel sau de ied, în funcție de gusturile fiecăruia. O prăjim în ulei încins, pe toate părțile. O scoatem când este gata, și în același ulei călim ceapa și usturoiul tăiate mărunt.

Citeste si: Drob din organe de miel. Secretele celui mai iubit preparat de pe masa de Paște 2021

Gospodinele au un truc special și călesc carnea pentru stufat de miel în puțină untură, pentru a-i da un gust bun.

Firele de ceapă și usturoi trebuie să fie foarte fragede.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

După ce se înmoaie, vom pune condimentele pentru miel și oaie și bulionul. Punem alături de bulion atâta apă cât sos dorim să avem la final. Apoi, lăsăm să dea în clocot.

Citeste si: Cum să vopsești natural ouăle de Paște. Trucul pentru un luciu perfect

Rețetă stufat de miel sau de ied. [Sursa foto: PixaBay]

Într-un vas specific de cuptor așezăm carnea. Vom pune și sosul de ceapă și lăsăm totul la cuptor timp de 30 de minute.

Citeste si: Când se pun cărbunii pe grătar? Care este tehnica pe care oricine ar trebui să o știe

Dacă dorești un stufat de miel aromat, adaugă mărar și pătrunjel înainte de a fi servit. Alături poți pune și mămăliguță.

Poftă bună și sărbători luminate să aveți!

Citeste si: Rețetă dulce: cum se face blatul de tort cu vanilie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI