In articol:
- Reţeţa simplă de stufat de miel sau ied, specială pentru masa de Paşte
- Modul de preparare a stufatului de miel sau ied
În doar câteva zile, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Pe lângă ouă roșii, pască, drob, cozonac, ciorbă, gospodinele pregătesc și celebrul stufat de miel sau de ied, după preferințe.
Reţeţa simplă de stufat de miel sau ied, specială pentru masa de Paşte
Citeste si: VIDEO- Urzici, leurdă și tofu- chefi-ii ne învață rețete noi de post
Ingredientele necesare: 750 g carne de miel cu os
8 legături ceapă verde
5 legături usturoi verde
2 linguri bulion
100 ml ulei
1 linguriță condimente pentru miel.
Modul de preparare a stufatului de miel sau ied
Începem să pregătim carnea de miel sau de ied, în funcție de gusturile fiecăruia. O prăjim în ulei încins, pe toate părțile. O scoatem când este gata, și în același ulei călim ceapa și usturoiul tăiate mărunt.
Citeste si: Drob din organe de miel. Secretele celui mai iubit preparat de pe masa de Paște 2021
Gospodinele au un truc special și călesc carnea pentru stufat de miel în puțină untură, pentru a-i da un gust bun.
Firele de ceapă și usturoi trebuie să fie foarte fragede.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
După ce se înmoaie, vom pune condimentele pentru miel și oaie și bulionul. Punem alături de bulion atâta apă cât sos dorim să avem la final. Apoi, lăsăm să dea în clocot.
Citeste si: Cum să vopsești natural ouăle de Paște. Trucul pentru un luciu perfect
Într-un vas specific de cuptor așezăm carnea. Vom pune și sosul de ceapă și lăsăm totul la cuptor timp de 30 de minute.
Citeste si: Când se pun cărbunii pe grătar? Care este tehnica pe care oricine ar trebui să o știe
Dacă dorești un stufat de miel aromat, adaugă mărar și pătrunjel înainte de a fi servit. Alături poți pune și mămăliguță.
Poftă bună și sărbători luminate să aveți!
Citeste si: Rețetă dulce: cum se face blatul de tort cu vanilie