Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere
Reţetă tort de mere: Vă prezentăm o reţetă de tort de mere făcut în casă perfect pentru zilele de naştere ale celor dragi
Reţetă tort de mere. Reteţa de tort de mere este una foarte iubită şi ne aduce aminte de zilele de naştere din copilărie.
Tortul de mere se prepară extrem de uşor şi este, pur şi simplu, delicios.
Se face un caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort.
Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata baza. In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar.
Reţetă tort de mere. Se pune tava la cuptor, la 200 de grade, pana merele sunt coapte si moi.
Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul.
Se separa ouale, albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt.Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri, se amesteca bine si se adauga treptat faina, conform bucataras.ro.
Reţetă tort de mere. Cand merele sunt coapte bine se scot din cuptor si se toarna amestecul de blat. Se pune tava la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade.
Se face testul cu scobitoarea.Se scoate din cuptor si se lasa cateva minute la racit, apoi se intoarce pe un platou.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Reţetă tort de mere. Se poate orna dupa preferinta cu frişcă, mere sau ciocolată rasă.
Puţini sunt cei care nu s-au bucurat niciodată la vederea unui frumos tort apetisant. Simbolul ocaziilor deosebite, tortul este o reţetă culinară învăluită parcă într-o aură de poveste. Dacă astăzi este asociat cu voia bună, aniversări sau petreceri, lucrurile nu au stat dintotdeauna aşa.
Tradiţia prăjiturilor de sărbătoare în formă rotundă îşi are rădăcinile în Grecia Antică, unde acestea se pregăteau ca ofrande aduse zeiţei Artemis, fiind în fapt nişte simple turte din grâu, îndulcite cu miere. Şi în scrierile vechi germane, din perioada medievală, se vorbeşte despre nişte turte care se dăruiau trecătorilor de pe stradă atunci când se năştea un prunc, care aveau în mijloc o lumânare aprinsă, ce purta denumirea de „lumânarea vieţii“, conform clickpoftabuna.ro
Forma rotundă se păstrează din timpuri vechi şi provine de fapt de la vasele de ceramic care se găseau doar în acestă formă.
Reţetă tort de mere. În perioada medievală se credea că o prăjitură în altă formă decât cea rotundă va aduce doar nenoroc şi tristeţe.
Mai ales prăjiturile pentru nunţi aveau această înfăţişare, pentru a aduce fericirea celor căsătoriţi.
Cu timpul, torturile erau de obicei coapte pentru ocaziile speciale, deoarece erau realizate cu cele mai bune şi mai scumpe ingrediente, pe care doar cei foarte înstăriţi şi le puteau permite.
În secolul al XVII-lea torturile au devenit mai elaborate, fiind compuse din straturi multiple de blat şi învelite în cremă şi glazură dulce.
Reţetă tort de mere. Cei care le aveau pe masă la zilele de naştere, nunţi sau alte ocazii îşi exprimau astfel şi statutul social, fiind accesibile doar nobilimii şi familiilor avute.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Reţetă tort de mere. În anii Revoluţiei Industriale tehnicile de producţie şi ingredientele folosite au devenit populare şi în rândul maselor, care îşi puteau acum permite să gătească sau să cumpere un tort.
Tot atunci au fost folosite la prepararea lui şi praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.
Noţiunea lumânărilor care reprezintă vârsta celui sărbătorit a apărut în 1746 la balul aniversar al contelui german Ludwig Von Zinzendorf, unde un tort gigant a fost pregătit în cinstea sa.
În vârful tortului a fost aşezată o singură lumânare, care reprezenta conform tradiţiei germane, lumina vieţii, în timp ce pe restul desertului a fost aşezat un număr de lumânări egal cu vârsta contelui.
Reţetă tort de mere. În prezent, varietatea torturilor este echivalentă cu imaginaţia, acestea fiind preparate din combinaţii cât mai inedite şi decorate cât mai divers.