In articol:
- Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Ingrediente:
- Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Mod de preparare:
Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Iată o rețetă clasică și delicioasă de zacuscă cu ciuperci!
Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Ingrediente:
- 2 kg vinete
- 1 kg ceapa
- 1 kg ardei capia rosu
- 1 kg ciuperci champignon
- 300 ml ulei
- pasta de rosii
- 1 lingura piper boabe
- 3-4 foi dafin
- sare
Citeste si: Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete de ciuperci murate pe care să le încerci
Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Mod de preparare:
Mai întâi, se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.
După care, se curata ceapa si se taie si se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste. Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri. Si astfel se pun toate peste ceapa calita.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Apoi, se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se spala borcanele si se sterilizeaza.
Un truc pentru ca borcanele sa tina bina peste iarna este să se puna zacusca fierbinte in borcane, după care se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Important de menționat este că din ingredientele de mai sus se obtin 8 borcane de 400g.
Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi de post: Nici nu îţi dai seama că nu au carne