Close sidebar
Close sidebar

Reţetă zacuscă de vinete cu ciuperci

Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Toamna este sezonul în care ne bucurăm de gustul proaspăt al legumelor românești. Zacusca de vinete se află în topul celor mai gustoase preparate, fiind foarte ușor de pregătit. Iată o rețetă delicioasă de zacuscă cu ciuperci!

Alina Raducu,

Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Iată o rețetă clasică și delicioasă de zacuscă cu ciuperci!

Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Ingrediente:

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg ardei capia rosu
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 300 ml ulei
  • pasta de rosii
  • 1 lingura piper boabe
  • 3-4 foi dafin
  • sare

Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci

Citeste si: Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete de ciuperci murate pe care să le încerci

Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Mod de preparare:

Mai întâi, se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.

După care, se curata ceapa si se taie si se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste. Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri. Si astfel se pun toate peste ceapa calita.

Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro

Citeste si: Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă- wowbiz.ro

Citeste si: Primul ministru care anunță concedieri. "Vor pleca 20% dintre colegi. Cine nu livrează performanță să-și caute de muncă"- antena3.ro

Apoi, se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.

Se spala borcanele si se sterilizeaza. 

Un truc pentru ca borcanele sa tina bina peste iarna este să se puna zacusca fierbinte in borcane, după care se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute.

Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.

Important de menționat este că din ingredientele de mai sus se obtin 8 borcane de 400g.

Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi de post: Nici nu îţi dai seama că nu au carne

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI