In articol:
- Hribi cu smântână- rețetă tradițională
- Mod de preparare
- Tocăniță de hribi
- Ingrediente:
- Mod de preparare:
- Paste tagliatelle cu hribi și prosecco
- Ingrediente
- Mod de preparare
Hribi cu smântână- rețetă tradițională
Ingrediente
- -600 g hribi (sau ciuperci de orice fel)
- -1 ceapa
- -1-2 catei de usturoi
- -2 linguri de ulei
- -50 g unt
- -300 g de smantana Camara noastra
- -marar verde (optional)
Mod de preparare
Primul pas este pregătirea ciupercilor. Se aleg să nu aibă gunoaie și să nu fie stricate. Se verifică dacă nu au viermi. Se rup hribii și cei care au găuri, se aruncă. Se spală sub jet de apă și se lasă apoi pe șervețele. Se taie bucăți de aproximativ 2-3 cm. Nu trebuie să fie foarte mici bucățile!
Ceapa se taie în cubulețe fine.
Acum urmează să se pună ciupercile și 100 ml apă fierbinte, jumătate de linguriță de sare și se pune capacul.
Se lasă la fiert cam 10 minute. Smântâna se amestecă cu apă fierbinte. Ulterior se toarnă peste ciuperci.
Tocăniță de hribi
Ingrediente:
- 1kg hribi
- 100g unt+ 2 linguri ulei
- 300g smantana
- 1 lingura faina
- 2-3 cepe
- 1 legatura mica patrunjel
- 1 legatura mica marar
- 200ml apa
- Sare/piper
Mod de preparare:
Primul pas este acela al curățării hribilor. Aceștia se taie în cuburi, asemenea cepei.
Într-o crațită trebuie pus untul la topit, alături de ulei. Când acestea au început să sfârâie, se toarnă ciupercile și ceapa. Focul trebuie dat la foc mic și se amestecă. Hribii vor face un suc propriu, deoarece își lasă destul de multă apă.
Acestea se lasă la fiert 10-15 minute, apoi se adaugă apa.
Smântâna se amestecă cu făina și se pune peste hribi. Se amestecă și se adaugă verdeața tocată. Tocana trebuie lăsată să dea în clocot.
Paste tagliatelle cu hribi și prosecco
Ingrediente
- 250 g paste tagliatelle
- 300 g hribi congelați sau proaspeți
- 200 ml smântână lichidă pentru gătit
- 2 căței de usturoi
- 50 ml prosecco
- 50 g parmezan
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel
- asezonare: busuioc, sare, piper
Mod de preparare
Primul pas este acela de a pune apă într-o cană fierbătoare și să îi dai drumul. Vei avea nevoie pentru paste. Atunci când s-a fiert, toarn-o în oala pentru fiert și pune-o pe aragaz. Adaugă o mână de sare, iar atunci când clocotește, pune pastele.
Când sunt gata, păstrează o cană din apa în care au fiert, apoi scurge pastele și pune-le deoparte.
Restul ingredientelor trebuie pregătite, fiind o rețetă rapidă. Pune hribii într-o strecurătoare și dă-i un jet de apă scurt. Apasă puțin pe ei și pune-i pe un șervețel de hârtie.
Mărunțește usturoiul, apoi și pătrunjelul. Răzuiește parmezanul. Pune prosecco-ul într-un pahar, la îndemână.
Următorul pas este acela de a pune o cratiță pe foc. Apoi se adaugă uleiul de măsline. Trebuie să așteptați un minut, să se încingă, apoi se pun ciupercile.
Le veți căli timp de 5 minute. Ulterior se presară sare, piper și busuioc, apoi și usturoiul. Se lasă 3 minute, amestecând din când în când.
Se adaugă apă de la paste și smântâna lichidă. Atunci când va da în clocot, se adaugă tagliatellele.
Se adaugă și parmezanul răzuit, păstrând o parte și de pus deasupra, în farfurie.
Citește și: Untișorul. Ce este și cum se mănâncă această plantă