Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti
Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti. Iată mai multe rețete rapide și delicioase, pe care să le pregătești pentru masa festivă de Paște 2022!
Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti. În acest articol îţi prezentăm diverse reţete, pentru a te inspira şi a le prepara oaspeților și familiei bunătăţi, cu ocazia sărbătorilor Pascale.
Printre acestea se află rețete de friptură de miel, aperitive, drob de miel, pască și prajituri de Paști! Rețete tradiționale românești, ideale pentru masa de Paște!
Iată cum se prepară cele mai gustoase mâncăruri tradiționale de Paște!
Mai întâi, se fac mici tăieturi în carne cu varful unui cuțit și în tăietură se pun felii de usturoi tăiate in 2 sau 4 și felie de slanina afumata.
După ce am împănat astfel bucațile de carne le saram și piperăm din abundență și le așezăm în tava în care am pus ulei.
Citeste si: Cum se mănâncă leurda? Rețete delicioase de primăvară
Mai apoi, punem deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati in 2 cateva felii de slanina tăiată și felii mai subtirele si turnam peste 500 ml vin și apoi apă cat să acopere carnea si astfel dam totul la cuptor unde il lasam sa se faca cca 40 min.
La final, întorcem buățile de carne și îl lasam mai departe în cuptor pana scade zeama și bucațile de carne sunt rumenite.
Citeste si: Greşeala pe care o faci când prepari pilaful: Orezul nu se pune aşa la fier!
Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare mai întâi căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.
După care, se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Apoi, când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.
Între timp, într-un bol, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Se serveşte ornată cu leuştean verde.
În ulei încins se prajește pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapă și usturoiul taiate marunt.
Citeste si: Cozonac pufos cu nucă: Reţeta simplă pe care oricine o poate folosi
După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru miel şi oaie si bulionul desfacut cu atâta apa cât sos se doreste a avea în final. Se lasa sa dea un clocot.
La final, într-un vas de cuptor, se așează carnea, se pune sosul de ceapă și se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Mia întâi, se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui.
După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi tarhonul.
Citeste si: Ce este sumacul şi la ce preparate îl poţi folosi? Un condiment minune
Compozitia pentru drob de miel se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pun intr-o tava de yena sau de cozonac unsă cu unt si presarata cu pesmet.
Se pune în cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie.
Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se amesteca puţin, apoi, pe rând, se adauga sarea, galbenuşurile, uleiul şi coaja de lamâie. Se framânta bine aluatul, pâna devine fin şi neted, şi se lasa la crescut o ora.
Citeste si: Rețetă drob de miel pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!
Din aluat se opreşte o bucaşica din care se modeleaza crucea, iar restul se întinde doar pe fundul tavii.
Pentru umplutură, se amestecă brânza cu smântâna şi se mixeaza cu blederul de mâna pentru a scapa de cocoloaşele de brânza. Astfel se obţine o crema spumoasa, în care se adauga şi restul ingredientelor şi se omogenizeaza.
Crema de brânza obşinuta se toarna peste aluatul din tava, care se da la cuptor la 180 ° C. Când începe sa se rumeneasca, se monteaza deasupra crucea facuta din aluatul pus deoparte. Pasca este gata când trece testul scobitorii.