Retete delicioase cu cartofi pentru Postul Pastelui
Creștinii au început Postul Paștelui, iar acum sunt în căutarea celor mai gustoase mâncăruri de post. Însă chiar dacă ții post sau nu, cu siguranță și aceste rețete te vor încânta. Știrile Kanal D vă pun la dispoziție astăzi, mai multe rețete de post delicioase, pe care să le savurați alături de membrii familiei. Rețete de post rapide și sănătoase.
2 cepe rosii 4-5 felii gogosari in otet 2 linguri otet un praf de sare 500 gr cartofi rosii 200 gr masline negre fara samburi 2 linguri ulei optional verdeata
Mod de preparare salata cu cartofi de post
Mai întâi fierbem cartofii in coaja, in apa și adăugăm putina sare. După ce s-au fiert ii lasam sa se racească, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi.
Taiem ceapa în fâții subțiri si scurgem maslinele de apă. Astfeș, într-un bol punem cartofii, ceapa, maslinele si adaugam și murăturile, și anume: gogosarii taiati fasii. Adăugăm sare, ulei si otet, după gust și amestecam, dacă vreți puteți pune și patrunjel verde sau piper negru, proaspat macinat.
/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138432/1/salata-de-post.png/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138432/1/salata-de-post.png/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138432/1/salata-de-post.pngReteta de cartofi taranesti de post
O rețetă simplă cu cartofi țărănești de post cu gust tradițional românesc.
Ingrediente
1,2 kg de cartofi ceruiți 60 ml. ulei vegetal (de floarea soarelui) 2 cepe de mărime medie (~250 de grame împreună) sare și piper negru proaspăt măcinat 2 lingurițe de paprika dulce de bună calitate 1 legătură de pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Pentru cartofi țărănești, se aleg cartofi sănătoși și se pun la fiert, iar după 15 minute puteti să testați cu furculița, trebuie să fie cât mai fragezi.
După ce cartofii s-au fiert, se curăță, se toacă cepele, într-o tigaie se pune ceapa și cu sarea și o lasam pana se inmoaie se adaugă cartofii fierți și tăiați în cuburi peste ceapa călită.
După se asezonează cu sare și piper și se amestecă. Se gătesc cam 4-5 minute, pe foc mic spre mediu, în timp ce se ridică ceapa spre suprafață. Apoi se presară pe deasupra boia de ardei.
Amestecăm cu grijă cartofii țărănești și se mai țin încă un minut pe foc, puteti pune si verdeata la final.
Tocanita de cartofi
Cum se face reteta de post- tocăniță cu cartofi?
De menționat este că la aceasta reteta puteti folosi și soia cuburi sau felii.
60 g soia cubulețe o ceapă albă medie o ceapă roșie medie 5 liguri de ulei Boia de ardei Chimen măcinat 1-2 căței de usturoi un sfert de ardei 1 morcov Pătrunjel 50 ml pasata de roșii
60 g soia cubulețe 1 foaie de dafin 6 cartofi de mărime medie Sare Piper măcinat
Mod de preparare
Pregătim condimentele într-un bol, apoi adaugam și 1-2 linguri de ulei și apă fierbinte. În amestecul de condimente adăugăm cubulețele de soia. Le lasam 30-40 de minute sau până se înmoaie. Într-o tigaie am încinsă, punem chimenul pentru a-i ieși aroma, apoi călim cepele tocate, mai apoi adăugăm ardeii și morcovii feliați, ,mai punem sare și piper după gust.
După ce s-au călit ușor adăugăm și 600 ml apă, după adăugaăm și cartofii tăiați cubulețe și punem totul la fiert. În momentul în care apa a început să fiarbă am adăugat și cubulețele înmuiate de soia, pasata de roșii, usturoiul pisat și foaia de dafin. Lasam totul la fiert până a scăzut apa. Am gustat de condimente, am mai adăugat chimen și sare și un pic de pătrunjel tocat. Am pus totul înapoi la fiert, la foc mediu, adăugând și un pic de apă. Când s-au fiert cartofii si cubuletele de soia, reteta este gata.
Reteta de supa de cartofi si cuburi soia
Pentru supa de cartofi și cuburi soia avem nevoie de următoarele Ingrediente:
În 3 litri de apă clocotită, punem la fiert zarzavatul tocat mărunt, fasolea verde tăiată bucăţi şi, mai la urmă, cartofii tăiaţi cubuleţe şi sucul de roşii. Separat, se înăbuşă bine soia cu apă, ulei şi vegeta. Când zarzavaturile sunt pe jumătate fierte, punem soia cuburi şi mai fierbem 10 minute. Tot separat fierbem borşul şi îl strecurăm peste conţinutul din oală. După ce oprim focul punem leuşteanul (verdeaţa).
Papricas de cartofi de post
De ce ingrediente avem nevoie pentru papricaș de cartofi de post?
7-8 cartofi 2 cepe 4 rosii 2 ardei kapia 1 morcov 2 lingurite boia dulce 2-3 frunze de dafin ulei 2-3 linguri pasta de rosii patrunjel verde sare piper macinat
Mod de preparare
Taiem ceapa marunt, ardeiul fasii mai mari si morcovul rondele. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem la calit toate legumele. Decojim rosiile,le taiem marunt si apoi le adaugam in tigaie. Condimentam cu sare si piper, adaugam boia, frunzele de dafin si o cana cu apa. Amestecam, acoperim cu un capac si lasam la fiert circa 10 min. Apoi curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in bucati mai mari dupa care îi punem in tigaie. Acoperim totul cu apa, punem sare si piper dupa gust. Dupa aproximativ 10 min adaugam si bulionul si lasam sa scada sosul. uteti servi cartofii cu verdeata si catraveti murati.