Salata de cartofi de post

Această salată de cartofi de post este una dintre cele mai gustoase și ușor de preparat. Exista, însă mai multe variante ale acestei salate, eu insa dar vom alege rețeta cea mai simplă. În plus, în cazul în care o veți pregăti într-o zi cu dezlegare la pește mai puteti adauga și peste afumat.

Ingrediente salata cu cartofi de post

2 cepe rosii
4-5 felii gogosari in otet
2 linguri otet
un praf de sare
500 gr cartofi rosii
200 gr masline negre fara samburi
2 linguri ulei
optional verdeata

Mod de preparare salata cu cartofi de post

Mai întâi fierbem cartofii in coaja, in apa și adăugăm putina sare. După ce s-au fiert ii lasam sa se racească, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Taiem ceapa în fâții subțiri si scurgem maslinele de apă. Astfeș, într-un bol punem cartofii, ceapa, maslinele si adaugam și murăturile, și anume: gogosarii taiati fasii. Adăugăm sare, ulei si otet, după gust și amestecam, dacă vreți puteți pune și patrunjel verde sau piper negru, proaspat macinat.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138432/1/salata-de-post.png/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138432/1/salata-de-post.png/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138432/1/salata-de-post.pngReteta de cartofi taranesti de post

O rețetă simplă cu cartofi țărănești de post cu gust tradițional românesc.

Ingrediente

1,2 kg de cartofi ceruiți
60 ml. ulei vegetal (de floarea soarelui)
2 cepe de mărime medie (~250 de grame împreună)
sare și piper negru proaspăt măcinat
2 lingurițe de paprika dulce de bună calitate
1 legătură de pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Pentru cartofi țărănești, se aleg cartofi sănătoși și se pun la fiert, iar după 15 minute puteti să testați cu furculița, trebuie să fie cât mai fragezi.

După ce cartofii s-au fiert, se curăță, se toacă cepele, într-o tigaie se pune ceapa și cu sarea și o lasam pana se inmoaie se adaugă cartofii fierți și tăiați în cuburi peste ceapa călită.

După se asezonează cu sare și piper și se amestecă. Se gătesc cam 4-5 minute, pe foc mic spre mediu, în timp ce se ridică ceapa spre suprafață. Apoi se presară pe deasupra boia de ardei. Amestecăm cu grijă cartofii țărănești și se mai țin încă un minut pe foc, puteti pune si verdeata la final.

Tocanita de cartofi

Cum se face reteta de post- tocăniță cu cartofi?

De menționat este că la aceasta reteta puteti folosi și soia cuburi sau felii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ingrediente

60 g soia cubulețe
o ceapă albă medie
o ceapă roșie medie
5 liguri de ulei
Boia de ardei
Chimen măcinat
1-2 căței de usturoi
un sfert de ardei
1 morcov
Pătrunjel
50 ml pasata de roșii

60 g soia cubulețe
1 foaie de dafin
6 cartofi de mărime medie
Sare
Piper măcinat

Mod de preparare

Pregătim condimentele într-un bol, apoi adaugam și 1-2 linguri de ulei și apă fierbinte. În amestecul de condimente adăugăm cubulețele de soia. Le lasam 30-40 de minute sau până se înmoaie. Într-o tigaie am încinsă, punem chimenul pentru a-i ieși aroma, apoi călim cepele tocate, mai apoi adăugăm ardeii și morcovii feliați, ,mai punem sare și piper după gust. După ce s-au călit ușor adăugăm și 600 ml apă, după adăugaăm și cartofii tăiați cubulețe și punem totul la fiert. În momentul în care apa a început să fiarbă am adăugat și cubulețele înmuiate de soia, pasata de roșii, usturoiul pisat și foaia de dafin. Lasam totul la fiert până a scăzut apa. Am gustat de condimente, am mai adăugat chimen și sare și un pic de pătrunjel tocat. Am pus totul înapoi la fiert, la foc mediu, adăugând și un pic de apă. Când s-au fiert cartofii si cubuletele de soia, reteta este gata.

Reteta de supa de cartofi si cuburi soia

Pentru supa de cartofi și cuburi soia avem nevoie de următoarele Ingrediente: 

3 litri apă

1 litru borş

100 g cuburi de soia

1 ceapă, 1 morcov

1 pătrunjel

1/2 ţelină

1 ardei,

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

2 cartof

1 mână fasole verde, 1 ardei gras

3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii

verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel).

Mod de preparare

În 3 litri de apă clocotită, punem la fiert zarzavatul tocat mărunt, fasolea verde tăiată bucăţi şi, mai la urmă, cartofii tăiaţi cubuleţe şi sucul de roşii. Separat, se înăbuşă bine soia cu apă, ulei şi vegeta. Când zarzavaturile sunt pe jumătate fierte, punem soia cuburi şi mai fierbem 10 minute. Tot separat fierbem borşul şi îl strecurăm peste conţinutul din oală. După ce oprim focul punem leuşteanul (verdeaţa).

Papricas de cartofi de post

De ce ingrediente avem nevoie pentru papricaș de cartofi de post?

7-8 cartofi
2 cepe
4 rosii
2 ardei kapia
1 morcov
2 lingurite boia dulce
2-3 frunze de dafin
ulei
2-3 linguri pasta de rosii
patrunjel verde
sare
piper macinat

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt, ardeiul fasii mai mari si morcovul rondele. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem la calit toate legumele. Decojim rosiile,le taiem marunt si apoi le adaugam in tigaie. Condimentam cu sare si piper, adaugam boia, frunzele de dafin si o cana cu apa. Amestecam, acoperim cu un capac si lasam la fiert circa 10 min. Apoi curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in bucati mai mari dupa care îi punem in tigaie. Acoperim totul cu apa, punem sare si piper dupa gust. Dupa aproximativ 10 min adaugam si bulionul si lasam sa scada sosul. uteti servi cartofii cu verdeata si catraveti murati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si