Piept de pui și cartofi. 4 idei pentru pofticioși
Combinația de pui alături de carne este una dintre mâncărurile consumate cel puțin o dată în viață de către români. Cele mai delicioase rețete care te vor da pe spate.
Cartofii și pieptul de pui la cuptor sunt un fel de mâncare delicios, de nelipsit din meniul gospodinelor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de realizat care îți vor umple masa.
Vei tăia pieptul de pui în bucățele, apoi îl pui într-un vas cu 300 de ml de apă rece și 9 g de sare.
Vei adăuga pieptul de pui, împreună cu roșiile și presari sare, piper și cimbru după gust. Se adaugă la cuptor pentru 30 de minute.
Ingrediente
O jumătate de piept de pui între 200 și 250 g
300 ml apă rece
Sare
O linguriță cu vârf de boia dulce
2 cartofi medii curățați
Piper proaspăt răsnit
Puțin unt pentru tavă – 10-20 g
O jumătate de roșie
Câteva crenguțe de cimbru proaspăt, dacă aveți.
Citeste si: Foloseste metoda Sicuroslim de slabit rapid si sanatos si scapa de kilogramele in plus!
Cureți cartofii de coajă și îi tai cubulețe, iar pieptul de pui îl vei tăia în aceeași manieră.
Într-un bol separat se combină cartofii tăiați cubulețe cu ceapa verde tocată mărunt, rozmarin, sare, piper, căței de usturoi zdrobiți, pieptul de pui și se adaugă ulei de măsline. Acestea se vor pune ulterior într-o tavă de yena și va fi băgată la cuptorul preîncălzit la la 180˚C, timp de 20-25 de minute.
Când vasul va fi scos din cuptor, se adaugă cașcavalul ras deasupra, ca mai apoi să fie pus vasul în cuptor pentru încă 5 minute. Deasupra presărați pătrunjel tocat marunt.Citeste si: Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna. Cum să faci salată boeuf, acasă
Ingrediente
1 kg de piept de cartofi albi
250 g piept de pui
o ceapă verde
4-5 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2 căței de usturoi
200 g cascaval ras
o legătura de pătrunjel
Taii cartofii rondele și adaugi sare și piper după gust, o linguriță de cimbru și ulei de măsline, iar apoi se așează pe o tavă de yena. Cartofii se pun la copt timp de 20 minute, până vor deveni ușor aurii, în cuptorul preîncălzit până la 200°C.
Într-o tigaie se călește ceapa tăiată cubulețe și se adaugă usturoiul tocat mărunt, apoi se amestecă timp de 1 minut. Peste se adaugă pieptul de pui tăiat bucăți și se prăjește până devine alb. Se adaugă ardeiul gras, pasta de roșii, o linguriță de sare, ½ linguriță de piper negru măcinat și o linguriță de boia de ardei dulce. Amestecați foarte bine și luați compoziția rezultată de pe foc. Se adaugă totul peste cartofii copți.Citeste si: Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta
Ca să faci sosul Bechamel trebuie să topești untul într-o cratiță și să-l amesteci bien cu făina. Adaugi treptat laptele, amestecând energic cu telul, ca să nu rămână cocoloașe. Peste sos se adaugă sare și piper după gust, apoi se fierbe la foc mic 5 minute. Lasă sosul să se răcească, apoi toarnă-l peste compoziția din tavă. Deasupra presară mozzarella și pune-l la copt pentru 25-30 de minute la 200 de grade Clesius.
Ingrediente
-un piept de pui;
-o ceapă;
-un ardei gras roșu;
-un ardei gras verde;
-3 cartofi medii;
-4 linguri de ulei de floarea-soarelui;
-2 linguri de ulei de măsline;
-1.5 lingurițe de sare;
-o linguriță de piper negru măcinat;
-o linguriță de boia de ardei dulce
-o linguriță de cimbru uscat;
-un cățel de usturoi;
-o lingură de pastă de roșii;
-100 g de mozzarella rasă
Pentru sosul Bechamel
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
-2 linguri de făină;
-720 ml de lapte;
-50 g de unt;
-o linguriță de sare;
-un praf de piper negru măcinat
Se curăță cartofii de coajă și se taie rondele subțiri. Într-un bol se pune pieptul de pui tăiat cubulețe, peste care se adaugă sare, piper, boia de ardei dulce, curcuma, ulei de măsline și amestecați foarte bine. Într-un vas de yena uns cu unt se pun rondelele de cartofi, apoi un strat de carne, ceapa rondele și jumătate din cantitatea de unt. Presărați cu 50 g de cașcaval ras și acoperiți cu al doilea strat de cartofi. Se mai adaugă încă un strat de carne și se adaugă unt peste, ca mai apoi să adăugați ultimul strat de cartofi. Vasul se acoperă cu o folie de aluminiu și se pune la cuptor pentru 40 de minute, la 200 de grade Celsius. La final scoateți folia de aluminiu și presărați mozzarella deasupra.
Ingrediente
1 kgCartofi
500 gPiept de pui
150 gCașcaval
100 gUnt
0,5 lingurițăSare
0,5 lingurițăPiper negru măcinat
0,5 lingurițăBoia de ardei dulce
0,5 lingurițăTurmeric
2 linguriUlei de masline
Citeste si: Cum se face șunca de casă afumată: ingrediente și mod de preparare
Spor la gătit și poftă bună!