In articol:
- Ingrediente pui la ceaun
- Mod de preparare pui la ceaun
- 1. Marinează puiul
- 2. Pregătește ceaunul
- 3. Pregătește totul de final
Rețete tradiționale românești: Iată cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă tradițională de pui la ceaun pe care trebuie să o încercați acasă!
Citeste si: Cât se fierbe zacusca? Rețetă zacuscă de vinete ca la bunica
Mod de preparare pui la ceaun
1. Marinează puiul
Pentru a putea avea un gust bogat, puiul are nevoie să stea în frigider, la marinat, pentru circa 30 de minute.
Curăță 500 g de ciocănele de pui LaProvincia și 500 g aripioare de pui LaProvincia;
fă un amestec dintr-o linguriță de sare, una de piper și una de boia din ardei dulce;
unge puiul cu 1 lingură de ulei de măsline și amestecul de condimente pe toate părțile;
lasă-l la frigider, în folie alimentară.
2. Pregătește ceaunul
Toarnă 200 ml ulei de floarea soarelui în ceaun;
așteaptă un minut ca să se reîncingă uleiul, apoi continuă să adaugi carnea;
ai grijă ca toată oala să nu se umple – mai bine prepară totul în două ture;
lasă focul mic;
amestecă, din când în când, cu o lingură de lemn.
3. Pregătește totul de final
După circa 30 de minute (atunci când carnea este făcută), umple oala și adaugă 150 ml de apă;
acoperă ceaunul cu un capac și mai lasă-l pe foc circa 10 minute;
zdrobește o căpățână de usturoi și completează, după ce trece timpul de fierbere;
pentru un plus de gust, adaugă și o legătură de pătrunjel zdrobit;
amestecă, apoi stinge focul și lasă preparatul să se ”liniștească”.
Citeste si: Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism