Close sidebar
Close sidebar

Rețete tradiționale românești: Cum se face puiul la ceaun?

Rețete tradiționale românești: Puiul la ceaun înăbușit duce la un gust asemănător cu un amestec dintre ostropel și puiul prăjit în tigaie. Puiul la ceaun are arome mai bogate decât puiul prăjit.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rețete tradiționale românești: Iată cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă tradițională de pui la ceaun pe care trebuie să o încercați acasă!

Citeste si: Cât se fierbe zacusca? Rețetă zacuscă de vinete ca la bunica

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mod de preparare pui la ceaun

1. Marinează puiul

Pentru a putea avea un gust bogat, puiul are nevoie să stea în frigider, la marinat, pentru circa 30 de minute.

Curăță 500 g de ciocănele de pui LaProvincia și 500 g aripioare de pui LaProvincia;

șterge-le pe toate părțile cu prosoape de bucătărie din hârtie;

fă un amestec dintr-o linguriță de sare, una de piper și una de boia din ardei dulce;

unge puiul cu 1 lingură de ulei de măsline și amestecul de condimente pe toate părțile;

lasă-l la frigider, în folie alimentară.

2. Pregătește ceaunul

Toarnă 200 ml ulei de floarea soarelui în ceaun;

adaugă cea mai mare bucată de pui sau două pulpe;

așteaptă un minut ca să se reîncingă uleiul, apoi continuă să adaugi carnea;

ai grijă ca toată oala să nu se umple – mai bine prepară totul în două ture;

lasă focul mic;

amestecă, din când în când, cu o lingură de lemn.

3. Pregătește totul de final

După circa 30 de minute (atunci când carnea este făcută), umple oala și adaugă 150 ml de apă;

acoperă ceaunul cu un capac și mai lasă-l pe foc circa 10 minute;

zdrobește o căpățână de usturoi și completează, după ce trece timpul de fierbere;

pentru un plus de gust, adaugă și o legătură de pătrunjel zdrobit;

amestecă, apoi stinge focul și lasă preparatul să se ”liniștească”.

Citeste si: Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI