In articol:
Modelele iPhone 12 au toate la bază noul chipset Apple A14 Bionic, prezentat încă de luna trecută pe seria iPad Air de generație a patra. Acesta este un model cu șase nuclee, care promite o performanță îmbunătățită de până la 50% față de Apple A13 Bionic de anul trecut.
Citeste si: Care sunt primele păreri despre iPhone 12. Ce funcții noi are și ce anume a dezamăgit
Modelul iPhone 12 standard este foarte similar în capabilități și design cu iPhone 12 Mini, însă beneficiază de un ecran mai mare, de 6,1”.
Noile telefoane au un design special. Sticla de pe ecran este de patru ori mai rezistentă decât la iPhone 11
Dar cel mai interesant lucru la noile telefoane este cu siguranță design-ul. Apple a folosit o combinație de vechi și mai nou, împrumutând linii de la unele dintre cele mai populare smartphone-uri din istoria companiei. Toate laturile telefoanelor, inclusiv spatele și ecranul sunt acum plate, ceva ce ne duce cu gândul la primul iPhone 4, sau chiar la iPhone 5, potrivit go4it.ro. În același timp, elementele distinctive ale telefoanelor sunt clar inspirate de seria iPhone 11, cu camere încadrate în module pătrate, senzori foto proeminenți și ecrane decupate în partea de sus.
Sticla de pe ecran este acum una specială, mai rezistentă la zgârieturi și lovituri, fiind realizată folosind o combinație de sticlă și material ceramic. Acesta se numește Ceramic Shield și este de patru ori mai rezistent decât modelele anterioare. iPhone 12 folosește un sistem cu două camere foto de 12 megapixeli, una wide cu diafragmă f/1.6 și obiectiv cu 7 elemente, cât și noi tehnologii de procesare precum Smart HDR 3. Camera ultra-wide nu s-a schimbat de la generația precedentă, oferind tot o cameră cu f/2.4 de 12 megapixeli. Night mode funcționează însă pe iPhone 12 pe toate camerele, nu doar pe camera principală.
La capitolul video, Apple promite Night Mode Time-Lapse, pentru filmări rapide în lumină slabă. De asemenea, obiectivul mai luminos va oferi performanță mai bună de filmare în lumină slabă. O noutate mare pentru iPhone 12 este MagSafe. Numele este familiar, pentru că a fost folosit în trecut pe laptop-urile MacBok pentru conectarea adaptorului de priză. Pe iPhone, acesta folosește magneți pentru a conecta accesorii care se lipesc automat de spatele telefonului, care se aliniază corect de fiecare dată, notează go4it.ro. T oate accesoriile Apple vor avea magneți, inclusiv husele, pentru compatibilitate cu această tehnologie chiar și atunci când ai husă pe el. Apple a prezentat un încărcător de priză dual, un portofel și multe huse colorate cu diverse funcții.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Apple a confirmat faptul că din considerente de ecologie, nu va mai include în pachetul modelelor noi de iPhone căștile EarPods și adaptoarele de priză. Astfel, cutia noilor iPhone-urilor va fi cu 70% mai mică, putând astfel livra mai multe telefoane deodată, scăzând nivelul de poluare produs pentru livrări. Singurul accesoriu va fi un cablu Lightning.