Demersul este initiat de Asociatia Elevilor din Constanta, care someaza autoritatile responsabile sa ia masuri.

„Conditiile din majoritatea centrelor de examen sunt improprii pentru desfasurarea examenului de Bacalaureat. In aceasta perioada, temperatura este de peste 30 grade Celsius, iar unitatile de invatamant nu dispun de aparate de aer conditionat. Puneti-va in situatia celui care trebuie sa se concentreze atunci cand aerul este irespirabil“, declara Constantin-Alexandru Manda, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta.

Liceenii considera ca o prima solutie ar fi devansarea calendarului de sustinere a examenului de Bacalaureat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Inspectoratul scolar Judetean Constanta nu detine vreo evidenta privind dotarea cu aparate de aer conditionat a unitatilor de invatamant. Investitia s-a facut pe alocuri din banii parintilor.

„Stiu ca este o problema. Unele scoli au aparate, instalate de parinti, dar nu toate clasele, nu toate scolile. Oricum asta nu rezolva situatia. Retelele electrice ale scolilor sunt de 220 V, iar aparatura de aer conditionat pentru atatea sali de clasa ar duce la supraincarcarea retelei si defectarea acesteia“, explica inspectorul scolar adjunct Alina Codreanu, presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat.

Elevii mai au de sustinut vineri, 30 iunie, ultima proba, la alegere, a examenului de Bacalaureat 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si