Examenul de rezidențiat din anul 2023  va avea loc pe data de 19 noiembrie, pentru absolvenții de medicină, farmacie și stomatologie din țară. 

În acest an, examenul de rezidențiat se va desfășura în șase centre universitare din întreaga țară, fiind vorba despre UMF București, UMF Cluj-Napoca, UMF Craiova, UMF Iași, UMF Timișoara și UMFST Tg. Mureș.

rezidentiat 2023

Examenul de rezidențiat din anul 2023 va avea loc pe data de 19 noiembrie

[Sursa foto: Freepik]

Câte locuri sunt scoase la concurs pentru examenul de rezidențiat din 2023?

În acest an, pentru examenul de rezidențiat, au fost scoase la concurs 5.400 de locuri și posturi. Lista cu locurile scoase la concurs în unitățile medicale subordonate Ministerului Sănătății a fost publicată pe site-ul web dedicat examenului de rezidențiat.

Aproximativ 4.000 de locuri au fost scoase la concurs în domeniul Medicinei Generale, iar în domeniul Medicinei Dentare sunt 551 de locuri. În domeniul Farmaciei sunt disponibile 409 locuri.

Citește și: Cum vor arăta grilele pentru Rezidențiat 2023? Examenul are loc pe 19 noiembrie

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe 24 octombrie au fost finalizate înscrierile, iar de la această dată candidații mai pot solicita deloc schimbarea opțiunilor de carieră în anumite unități medicale.

Pentru a fi aleși pe un loc sau post, concurenții trebuie să obțină un punctah minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat pe întreaga țară.

rezidentiat 2023

Iată ce trebuie să știi despre examenul de rezidențiat din anul 2023.

[Sursa foto: Unsplash]

Ce trebuie să știi despre examenul de rezidențiat din 2023?

Candidații la examenul de rezidențiat în anul 2023 vor avea de completat un test-grilă format din 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Toate întrebările vor fi la fel pentru toate centrele universitare. Examenul va dura 4 ore, potrivit rezidentiat.ms.ro

Întrebările din testul-grilă vor fi diferite în funcție de domeniul ales. Întrebările sunt de două tipuri:

a) 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5; se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; dacă la aceste întrebări candidații marchează mai mult sau mai puțin de un răspuns corect, întrebarea se anulează (punctaj 0);

b) 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2—4 răspunsuri corecte; fiecare întrebare cu răspunsuri corecte este notată cu 5 puncte; dacă la aceste întrebări candidatul marchează mai puțin de două sau mai mult de 4 răspunsuri, întrebarea se anulează (punctaj 0)

Citește și: Rezidențiat 2023. Pe ce dată va avea loc? Bibliografia obligatorie pentru examen!

Fiecare candidat poate depune un singur dosar de concurs. Depunerea mai multor dosare de către o singură persoane pentru unul ori mai multe domenii de concurs atrage măsura eliminării candidatului din concurs.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si