Rezultatele la Admitere ASE 2024 se vor afișa astăzi, 29 iulie 2024. Află cum pot vedea elevii online dacă au fost admiși la buget sau la taxă!

Rezultate Admitere ASE 2024

Elevii care s-au înscris la ASE în 2024 așteaptă astăzi afișarea rezultatelor la admitere.

Conform calendarului oficiale de admitere la ASE 2024 pe data de 29 iulie 2024 are loc afişarea candidaţilor repartizaţi pe locurile finanţate de la buget, finanțate prin taxă, a celor aflați în așteptare și a celor respinși.

Lista cu rezultate se va publica pe ase.ro/admitere/licenta

Elevii trebuie să acceseze pagina și să se autentifice în Contul Candidatului. Acolo se vor regăsi toate informațiile de care aceștia au nevoie.

După ce rezultatele la Admitere ASE 2024 se vor publica, în perioada 29-31 iulie 2024 (până al ora 14:00) pentru candidații admiși are loc depunerea în original a diplomei de bacalaureat și/sau plata a 2.250 lei.

Pe 1 august 2024 are loc afişarea repartizării candidaţilor admişi pe locurile finanţate de la buget şi finanţate prin taxă şi a celor
respinşi.

Etape concursului de admitere la ASE 2024

Admiterea la programele universitare de licență se face prin concurs.

Etape ale concursului de admitere pentru candidații la facultățile:

– Administrarea Afacerilor, cu predare în limbi străine;
– Administraţie şi Management Public;
– Business şi Turism;
– Contabilitate și Informatică de Gestiune;
– Economie Agroalimentară şi a Mediului;
– Economie Teoretică

şi Aplicată;
– Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori;
– Management;
– Marketing;
– Relaţii Economice Internaţionale.

1. Eseu motivațional  – evaluat cu calificativul Admis/Respins și redactat în:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

– limba română, pentru programele cu predare în limba română și pentru programul de studii Limbi moderne aplicate (engleză, franceză);
– o limbă străină (engleză, franceză sau germană) pentru programele cu predare în limbă străina;
– limba română și o limbă străină, dacă vă înscrieți și la programe cu predare în limba română și la programe cu predare în limbă străină;

Candidații vor încărca în platforma de admitere eseul motivațional/eseurile motivaționale privind alegerea ASE și a programului de studii (prima opțiune), datat, semnat, scanat/fotografiat.

2. Test de competență lingvistică susținut online (notat cu calificativul Admis/Respins) de către candidații care optează pentru programe cu predare în limba străină (engleză, franceză sau germană). Candidații la programul Limbi moderne aplicate (engleză, franceză) susțin testul grilă la limba engleză.

Fac excepție candidații care încarcă în platforma de admitere unul dintre certificatele de competență lingvistică recunoscute de ASE sau cei care au absolvit studiile liceale în limba străină a programului de licență pentru care candidează.

3. Media Generală de Admitere  (MGA) calculată ca medie ponderată a mediei obținute la examenul de bacalaureat (MB) cu 70% și a mediei generale a anilor de studii de la liceu (MAS) cu 30%, rezultând următoarea formulă de calcul:
MGA= 0,7 x MB+ 0,3 x MAS

Rezultate Admitere ASE 2024

Rezultate Admitere ASE 2024

[Sursa foto: Facebook - Academia de Studii Economice]

Citește și: Cum se scrie un eseu motivațional pentru admiterea la ASE în 2024

Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică (CSIE)

Etape ale concursului de admitere:

1. Eseu Motivațional evaluat cu calificativul Admis/Respins, redactat în:
– Limba română, pentru programele cu predare în limba română;
– Limba engleză, pentru programul cu predare în limba engleză;
– Limba română și limba engleză, dacă vă înscrieți atât la programele cu predare în limba română, cât și la programul cu predare în limba engleză;

2. Test de competență lingvistică  susținut online, pentru programul cu predare în limba engleză;

* MEDIE GENERALĂ DE ADMITERE (MGA)
0,7 x media bacalaureat (MB)+ 0,3 x media anilor de studii liceale (MAS)
MGA= 0,7 x MB+ 0,3 x MAS

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

3. Examen la disciplina Matematică

Media generală de admitere la CSIE (MGA_CSIE) se calculează ca medie ponderată a MGA cu 60% și a mediei de la examenul la Matematică (ME), ponderată cu 40%, după formula:

MGA_CSIE= 0,6 x MGA+ 0,4 x ME

Facultatea de Drept

Etape ale concursului de admitere:

1. Eseu motivațional evaluat cu calificativul Admis/Respins, redactat Limba română;

2. Exaneb la disciplinele: Limba Română și Economie

3. Media Generală de Admitere  (MGA_DREPT) se calculează ca medie a punctajului la Limba română (PLR) și a punctajului la Economie (PE), la care se adaugă 10 puncte din oficiu. Punctajul obținut se împarte la 10.

Ierarhizarea candidaților pentru Admitere ASE 2024

Ierarhizarea candidaților, care au obținut calificativul admis la eseul motivațional, și, după caz, la testul de competență lingvistică, se face simultan, în funcție de media generală de admitere (calculată diferențiat pe facultăți, inclusiv la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică (CSIE) și Facultatea de Drept) și de ordinea opțiunilor precizate de candidat în platforma de admitere.

Statutul de student finanțat de la buget sau cu taxă se actualizează după primul semestru al anului I și apoi duăpa fiecare an de studii, în funcție de performanțele universitare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si