UPDATE ORA 11: Klaus Iohannis a obţinut 36,91% din voturi la primul tur al alegerilorprezidenţiale, Viorica Dăncilă- 23,45%, Dan Barna- 14,19%, Mircea Diaconu- 9,17%, Theodor Palelologu- 5,69%, Kelemen Hunor- 4,13%, conform datelor centralizate din 95,89% din secţiile de votare, a anuţat luni BEC. 

UPDATE ORA 9.00: Dupa numararea voturilor din 18748 de sectii, adica 100% din total, reprezentând 8.546545

voturi valabil exprimate, preşedintele Klaus Iohannis a obţinut 3.132.888 voturi, adică 36,66%. Viorica Dăncilă a obţinut 2.033.616 voturi, adica 23,79%.

Pe locul al treilea în opţiunile de vot se află Dan Barna, cu 1.196.173 voturi, adica 13,99%, urmat de Mircea Diaconu, cu 790.945 voturi, adica 9,25%.

Theodor Paleologu se situează pe locul al cincilea, cu 484.116 voturi, adica 5,66%.

Kelemen Hunor este pe locul 6, cu 4,14%, urmat de Ramona Ioana Bruynseels, cu 2,72%.

Alexandru Cumpănaşu e pe locul 8, cu 125.043 voturi, adica 1,43%, iar restul candidaţilor au sub 1% 

UPDATE: Potrivit AEP, s-au centralizat voturile din 18.562 de secţii de votare, reprezentând 99% din totalul acestora.

În aceste secţii de votare au fost exprimate 8.519.136 de voturi, din totalul de 8.683.112 alegători care s-au pezentat la urne. 

În urma centralizării voturilor, Klaus Iohannis a obţinut 36,06%,  Viorica Dăncilă – 23,56%, Dan Barna – 13,58% şi Mircea Diaconu – 9,12%.

Votul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale 2019 s-a încheiat în Europa, Asia, Africa şi Australia, dar continuă în alte zone ale globului până luni, la ora 7.00. 

 Potrivit estimărilor aceluiaşi exit poll candidatul independent Mircea Diaconu deţine 7,9%.

Reprezentantul PMP la aceste alegeri, Theodor Paleologu, a fost votat, conform rezultatelor exit poll prezentate de Antena 3 de 6,1% dintre alegători.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor are în primul tur de scrutin, potrivit exit-poll-ului, 3,9% dintre alegători

Candidata PPU-SL Ramona Ioana Bruynseels a fost votată de 1,9%,dintre crei are au venit la

urne, în timp ce candidatul independent Alexandru Cumpănaşu are 1,2% din voturi.

Citeste si: Exit poll: rezultate alegeri 2019. Viorica Dăncilă sau Dan Barna, în turul 2 cu Klaus Iohannis?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: EXIT POLL ora 18:00: surpriză de proporții în lupta Viorica Dăncilă Dan Barna

Citeste si: Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Dan Barna: După cum arată estimările, jucăm la câteva mii de voturi

Sociologul Marius Pieleanu a precizat la Antena 3, înainte de prezentarea exit poll-ului, că au fost realizate 23.000 de interviuri până la ora 19:30, iar numărul final de interviuri prognozat a avea loc până la închiderea urnelor este de aproximativ 25.000 de interviuri faţă în faţă.

Marja teoretică de eroare a sondajului este de 0,66% la care se adaugă „o marjă asumată” cauzată de „unele dificultăţi de teren” a precizat sursa citată. Pieleanu a precizat că marja totală de eroare a sondajului la ieşirea de la urne este de 2,5%, iar rezultatele sunt valabile doar pentru voturile exprimate pe teritoriul României.

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor: "Milioane de români au votat pentru o Românie normală"

Klaus Iohannis a câștigat detașat primul tur de la alegerile prezidențiale 2019 și a obținut 39% din totalul de voturi.

La alegerile prezidențiale din 2019, Viorica Dăncilă a obținut 22,5% dintre voturi iar Dan Barna, candidatul USR PLUS a fost votat de 16,4% dintre români.

La scurt timp de la anunțul rezultatelor exit poll-urilor, președintele în funcție Klaus Iohannis a făcut primele declarații și a ținut să le mulțumească celor care l-au ales.

"Milioane de români din țară și din diaspora au votat pentru o Românie normală", a spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Exit poll: rezultate alegeri 2019. Viorica Dăncilă sau Dan Barna, în turul 2 cu Klaus Iohannis?

Citeste si: EXIT POLL ora 18:00: surpriză de proporții în lupta Viorica Dăncilă Dan Barna

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citeste si: Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Dan Barna: După cum arată estimările, jucăm la câteva mii de voturi

„Niciodată românii nu au votat atât de mult şi atât de clar împotriva PSD-ului şi acest lucru pentru România înseamnă un pas enorm înainte. Rezultatele oficiale vor veni mâine însă datele de exit poll arată deja că milioane de români din ţară şi din diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o România normală şi pentru a continua procesul importat de schimbare în bine din România. Am crezut mereu în români şi în implicarea lor, iar participarea lor din aceste zile este o mare bucurie pentru democraţia din România” a afirmat Klaus Iohannis în discursul ţinut imediat după închiderea urnelor

Citeste si: Alegeri prezidentiale 2019: incidente în cabina de vot

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019- Poliţia face cercetări după ce un primar din Constanţa a oferit bani preşedintelui unei secţii de votare. Primarul spune că banii erau pentru mâncarea membrilor comisiei de votare

Iohannis le-a mulţumit celor care i-au acordat încredere

„Lupta noastră comună nu ţine de o etichetă de partid, este pentru îndepărtarea totală a PSD-ului de la putere pentru ca PSD-ul să nu mai ţină România captivă şi prizonieră în trecut, iar astăzi am făcut un pas mare în această direcţie” a mai spus preşedintele.

Acesta a adăugat că scorul obţinut la primul tur al alegerilor„nu este încă pasul decisiv, mai este de lucru”

„Aceşti ani au fost ani de luptă şi ani de rezistenţă şi am ţinut piept împreună asalturilor deosebit de agresive ale PSD. Dacă nu ne-am fi opus, PSD-ul ar fi reuşit să destructureze tot ce s-a construit în România în aceşti ani.(...) Dacă i-am fi lăsat pe peseidişti să-şi continue proiectele astăzi România s-ar fi întors în anii 90, poate mai rău poate nici n-am fi avut alegeri” a adăugat Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si