Close sidebar
Close sidebar

Alegeri SUA 2020. Cine va fi noul preşedinte al Americii? Rezultatele LIVE obținute de cei doi candidați: Biden 264 voturi electori - Trump 214

Democratul Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, conform proiecţiilor CNN, după ce o victorie în statul în care s-a născut, Pennsylvania

Razvan Ilie,

Joe Biden conduce în cursa prezidențială din SUA și ar putea deveni noul președinte al SUA

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE: Democratul Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, conform proiecţiilor CNN, după ce o victorie în statul în care s-a născut, Pennsylvania, a făcut ca el să obţină cele 270 de voturi ale electorilor de care avea nevoie pentru a câştiga alegerile.

Cu cele 20 de voturi ale electorilor din Pennsylvania, Biden are acum un total de 273 de electori.

UPDATE: 21:00 Alegeri în SUA- Avansul câştigat de Trump în Pennsylvania se diminuează în favoarea lui Biden

Voturile primite de Donald Trump în Pennsylvania au scăzut semnificativ în ultimele 48 de ore, având un avans de 115.000 de opţiuni, faţă de cele 600.000 de voturi care au fost estimate iniţial, scrie CNN.

În prezent, sunt numărate voturile prin corespondenţă, cele mai multe fiind pentru Joe Biden. 

Preşedintele nu poate fi reales fără votul celor 20 de electori din Pennsylvania. 

În zonele cele mai populate ale acestui stat, precum Montgomery County, Biden conduce la voturile prin corespondenţă şi sunt încăaşteptate voturile din Philadelphia, în care locuiesc 12% dintre cetăţenii acestui stat. 

În 2016, Hillary Clinton câştiga 584.000 de voturi în Philadelphia County. Acum, Biden are cu doar 100.000 de voturi mai puţin, dar mai sunt multe de numărat. 

Jurnaliştii de la CNN au apreciat faptul că Biden ar putea câştiga Pennsylvania aşa cum a făcut-o Hillary Clinton sau ar putea să obţină mult mai multe voturi. 

 

Democratul Joe Biden se apropie de minimul necesar de electori pentru obţinerea mandatului prezidenţial- 270 din totalul de 538 de electori-, în timp ce numărătoarea voturilor continuă în mai multe state-cheie, între care Arizona, Nevada şi Pennsylvania.

Biden a câștigat state importante precum Wiscosin sau Michigan, unde Trump cere renumărarea voturilor. Scorul dintre cei doi este la acest moment:  Joe Biden 264 mandate electori, iar Donald Trump 214 voturi electori.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: CV și avere Joe Biden. Toate datele despre rivalul lui Donald Trump la președinția Statele Unite

UPDATE 10.00 Suporteri înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat în jurul unui centru electoral din Arizona. Comitatul Maricopa din Arizona și-a închis biroul de numărare a buletinelor de vot pentru mass-media și public, pe fondul preocupărilor legate de siguranță, în timp ce susținătorii lui Donald Trump- mulți dintre ei înarmați- s-au adunat în afara clădirii. „Vom anunța din nou rezultatele în această seară, conform planificării”, au spus oficialii de la centrul electoral, potrivit The Independent.

Proteste și arestări în mai multe orașe din SUA 

UPDATE 9.00. Sute de arestări au avut loc în mai multe orașe americane. Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a mobilizat Garda Naţională ca răspuns la "violenţele larg răspândite". Poliţia din Portland a anunţat că a arestat zece persoane după ce a decretat ca revolte toate adunările din centrul oraşului. Au fost confiscate petarde, ciocane şi o puşcă. La New York, forţele de poliţie au transmis că au fost făcute în jur de 50 de arestări la protestele care s-au extins în oraş în seara de miercuri.

Citeste si: Joe Biden a anunțat ce va face dacă va câștiga alegerile din SUA

Proteste de amploare au loc și în New York Citu

Demonstraţii au mai avut loc în cursul nopţii şi în alte câteva oraşe, precum Atlanta, Detroit, Oakland, unde activişti s-au strâns pentru a cere ca numărarea voturilor să continue fără oprelişti. 

UPDATE 7.15  Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane de marţi Joe Biden a obţinut victoria în statul cheie Michigan, extinzând astfel marja în faţa rivalului său, preşedintele Donald Trump. Cu cei 16 delegaţi pe care Michigan îi acordă în Colegiul Electoral, Biden ajunge la un total de 264 de voturi faţă de 214 de care beneficiază Trump. Câştigătorul are nevoie de 270 de voturi ale Colegiului electoral. 

UPDATE 7.00. Echipa de campanie a lui Donald Trump are în vedere deschiderea de acţiuni legale în cazul proceselor de numărare a voturilor din Arizona şi Nevada, potrivit CNN care citează două surse. 

Avocaţii lui Trump au deschis procese în cazul altor state-cheie, au cerut renumărarea voturilor în Wisconsin şi acum analizează iniţierea unor noi acţiuni legale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pentru renumărarea voturilor este nevoie de noi finanţări, astfel că echipa preşedintelui încearcă să obţină timp. Scrutinul de anul acesta a costat 14 miliarde de dolari, fiind cel mai scump din istorie. 

Care sunt statele unde nu s-a terminat numărarea voturilor

Numărarea voturilor continuă în statele-cheie Arizona, Georgia, Carolina de Nord, Nevada şi Pennsylvania.

Donald Trump conduce, pentru moment, în Pennsylvania (20 electori), Carolina de Nord (15 electori) şi Georgia (16 electori), iar Biden, în Arizona (11 electori) şi Nevada (6 electori).

https://www.stirilekanald.ro/donald-trump-un-nou-mesaj-controversat-despre-rezultatul-alegerilor-din-sua-pacat-pentru-tara-asta-20113120

Scorul dintre cei doi candidați- Biden tot mai aproape de pragul de 270 voturi

Șeful Comisiei electorale din Wisconsin a anunțat la NBC că s-a încheiat numărătoarea în acest stat și a fost câștigată de Joe Biden, cu un avans de 20 697 de voturi față de Donald Trump. Wisconsin are 10 voturi electorale. 

Conform proiecţiilor CNN, democratul Joe Biden are acum 253 dintre voturile electorilor, iar republicanul Donald Trump, 213.

Conform proiecţiilor AP, Biden are 264 de electori, iar Trump, 214.

Conform proiecţiilor BBC, Biden are 243 de electori, iar Trump, 214.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI